Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό!

Ο λόγος, περί των εγγράφων που διέρρευσαν και που σύμφωνα με την Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων αποδεικνύουν τη συστηματική φοροαποφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται και εταιρείες ελληνικού ενδιαφέροντος γιατί δεν θα μπορούσε, βέβαια, να λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή. Πάντως, αυτή η είδηση, κατά το μέρος που εμπλέκει αυτές τις εταιρείες ελληνικού ενδιαφέροντος, προφανώς, δεν κρίθηκε αρκούντως σημαντική για να «παίξει» στα δικά μας μέσα μαζικού εμπαιγμού, αυτό δα έλειπε! 

Προκύπτουν, λοιπόν, μυστικές συμφωνίες μεταξύ του Δουκάτου του Λουξεμβούργου και μιας από τις μεγαλύτερες, παγκοσμίως, ελεγκτικές εταιρείες, που βοήθησε πολυεθνικούς κολοσσούς να εξασφαλίσουν ευνοϊκές φορολογικές αποφάσεις. Με τον τρόπο αυτό, οι εταιρείες αυτές εξασφάλισαν φορολογική ασυλία, εξοικονομώντας ανυπολόγιστα, αλλά τερατώδη ποσά σε φόρους που όφειλαν να πληρώσουν στα δημόσια ταμεία των κρατών-μελών της ευρωζώνης. 

Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς, αυτόχρημα, ότι η ελληνική παραφυάδα της ελεγκτικής αυτής εταιρείας, έχει εμπλοκή σ' ετούτην την «νόμιμη» εξαπάτηση των ευρωπαϊκών κοινοτήτων μας. 

Άλλωστε, έχουμε αρχίσει από καιρό να εμπεδώνουμε τους νέους τρόπους του πολιτεύεσθαι στην Γηραιά Ήπειρο: «Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», πράγμα που, κατά τα φαινόμενα, δεν αφορά μόνο στα καθ’ ημάς αλήστου μνήμης, αλλά και στον άρτι εκλεγέντα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που μεταπήδησε στη νέα του θέση από την πρωθυπουργία του Δουκάτου του Λουξεμβούργου!

Μπορεί όμως να παρατηρήσει κανείς ότι η ελληνική παραφυάδα αυτής της ελεγκτικής εταιρείας, σε αγαστή σύμπνοια με την ελληνική παραφυάδα άλλου ευαγούς ιδρύματος της ίδιας συνομοταξίας, έχει άμεση και καταλυτική εμπλοκή κι ευθύνη, σε άλλες, ακόμα πιο υποχθόνιες ιστορίες ιστορίες από εκείνες που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τον τόπο μας, αλλά που δεν φαίνεται ούτε να φωτίζονται επαρκώς από το φως της δημοσιότητας ούτε, βέβαια, να φθάνουν εγκαίρως, στην κρίση της δικαιοσύνης.

Μπορεί ακόμα να παρατηρήσει κανείς, ότι ο «υφυπουργός» οικονομικών, αλλά και η νέα γενική γραμματέας εσόδων, για της οποίας την επιλογή, κατά τα θρυλούμενα, ο κ. «υφυπουργός», διαδραμάτισε κομβικό ρόλο, χρημάτισαν και οι δύο επιφανή στελέχη αυτών των ελεγκτικών εταιρειών, πριν αναλάβουν την ευθύνη της είσπραξης των δημοσίων εσόδων του κράτους μας.

Αλλά ας μην ξαναλέμε τα ίδια: ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό.

Νομίμως φοροαποφεύγουν οι επιχειρηματικοί αυτοί κολοσσοί αρά είναι και ηθικά αποδεκτό να πεθαίνουν άνθρωποι στην Ελλάδα των μνημονίων, από την έλλειψη αυτών των πόρων που στερείται το Δημόσιο ταμείο.

Νομίμως στερείται η κοινωνία μας αυτούς τους πόρους, αρά είναι και ηθικά αποδεκτό να κατεδαφίζονται οι προνοιακές δομές, να βουλιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία, να καταρρέει η δημόσια εκπαίδευση και να ζητάει ο θρασύτατος κ. «υπουργός» της Παιδείας μας από δέκα χιλιάδες εκπαιδευτικούς που λείπουν από την δημόσια εκπαίδευση, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, αφού λεφτά δεν υπάρχουν για να πληρωθούν κι αυτοί με τους μισθούς της πείνας που απολαμβάνουν οι «προνομιούχοι» συνάδελφοί τους που υπηρετούν στα δημόσια σχολεία μας.

Νομίμως, λεφτά δεν υπάρχουν, άρα είναι και ηθικά αποδεκτό, δυόμιση σχεδόν χρόνια τώρα, από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιό του κ. «υφυπουργός», επί των εσόδων, και παρά τις υποσχέσεις του, να παραμένει, στον υπουργικό του θώκο, αντί να δίνει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις του.   

Κοντολογίς, οι μαυραγορίτες της εποχής μας είναι εδώ και δεν χρησιμοποιούν πλέον καμιόνια και βάρκες για να μεταφέρουν τρόφιμα, ώστε να πλουτίζουν πουλώντας τα, ακριβώς όπως πλούτιζαν οι πρόγονοί τους στην κατοχή. Όχι! Τώρα οι μαυραγορίτες έχουν εξωχώριες εταιρίες για να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά η δραστηριότητα αυτών των εταιρειών είναι νόμιμη έστω κι αν, κατά τα καταγγελλόμενα που δεν διαψεύστηκαν, είναι ανεξέλεγκτη η δράση τους με άνωθεν προφορική εντολή, παραμένει νόμιμη και άρα είναι ηθική η λειτουργία τους ετούτη την ώρα που θα χρειαζόταν να ελεγχθούν οι σχέσεις τους με τους λεγόμενους φορολογικούς παράδεισους είναι ηθικό, αφού είναι νόμιμο, όλοι ο φόροι να εξαφανίζονται στη δύση κι όλα τα βάρη να μαζεύονται στην ανατολή. 

Είναι ηθικό γιατί είναι νόμιμο! Νόμιμο, και μάλιστα νομιμότατο, αφού με τις ευλογίες του κ. «υφυπουργού», του επιφορτισμένου με τη συλλογή των δημοσίων εσόδων και της συναδέλφου του γενικής γραμματέως, συντελούνται αυτά τα αίσχη που δεν θα ήταν παράλογο να υποθέσει κανείς ότι οι ίδιοι συνέλαβαν και προώθησαν προς νομοθέτηση. 

Νομίμως διατηρεί το χαρτοφυλάκιό του ο κ. «υφυπουργός», επί των εσόδων, άρα είναι και ηθικά αποδεκτό να οργιάζουν οι εθνοπατέρες μας -και οι εθνομητέρες μας, βεβαίως- μέσα στη Βουλή των Αχρησίμευτων Ελλήνων με τις χαριστικές νομοθετικές πράξεις που επινοεί ο ίδιος και το επιτελείο του υπέρ των παλαιών του πλούσιων πελατών για να γίνονται πλουσιότεροι και για να γίνονται οι φτωχοί φτωχότεροι τόσο αναίσχυντες νομοθετικές πράξεις, που, ορισμένες φορές, ακόμα και κάποιοι από τους ανεκδιήγητους του κυβερνητικού εσμού, αρνούνται να τις ψηφίσουν

Νομίμως, πάντως, μας διαφεντεύουν οι ολετήρες που μας κυβερνούν. 

Νομίμως υφάρπαξαν και την ψήφο μας, καμιά αμφιβολία επ' αυτού. Το μόνο που μένει να απαντηθεί, είναι αν ηθικώς πράττουμε κι εμείς που τους ανεχόμαστε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ