Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ΚΑΙ Η «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για μία Ανοικτή Κοινωνία»... Τα συμπεράσματα δικά σας!.....

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο πλαίσιο της πολιτικής για την επαγγελματική εκπαίδευση - επιμόρφωση των μελών του, διοργάνωσε, σε συνεργασία με την «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για μία Ανοικτή Κοινωνία», σεμινάριο μετεκπαίδευσης εκπαιδευτών οδήγησης σε θέματα «Τροχαίας Ασφάλειας», το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014.

Η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία είναι μία από τις ελάχιστες ελληνικές ΜΚΟ που λειτουργεί με σκοπό τη διαμόρφωση θεσμικών παρεμβάσεων για την καθιέρωση νέων αντιλήψεων και νοοτροπιών.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για μια Ανοικτή ΚοινωνίαΑπό την αρχή της ίδρυσής της, εδώ και 30 σχεδόν χρόνια, η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία  λειτούργησε ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός  που συστέγασε ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων και αφετηριών που είχαν όμως έναν κοινό στόχο: την αναμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας χωρίς πολιτικές αγκυλώσεις και παρωπίδες και τη δραστηριοποίηση της Κοινωνίας Πολιτών. Ο Λεωνίδας Κύρκος, συμβολική φιγούρα της αριστεράς και ο Μιχάλης Ράπτης/Πάμπλο, ηγετική φυσιογνωμία του τροτσκιστικού κινήματος στην Ελλάδα συστρατεύθηκαν κάτω από το κοινό όραμα της Κίνησης Πολιτών με τον Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο επί σειρά ετών Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, αλλά και τον Στέφανο Ματθία, πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Πανεπιστημιακοί, όπως ο Φάιδων Βεγλερής και ο Ηλίας Κατσούλης, διπλωμάτες, όπως ο Κώστας και ο Ιωάννης Ζέπος αλλά και άτομα του πρώιμου ακτιβισμού, όπως ο Ρούσσος Κούνδουρος λειτούργησαν κάτω από την επιθυμία της δι-ιδεολογικής προσέγγισης. Στις ίδιες αρχές στηρίζεται και σήμερα η Κίνηση Πολιτών, που υποδέχεται πολίτες από όλη την Ελλάδα και ζητεί τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας μας.

 http://www.kinisipoliton.gr

Η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία είναι μία από τις ελάχιστες ελληνικές ΜΚΟ που λειτουργεί με σκοπό τη διαμόρφωση θεσμικών παρεμβάσεων για την καθιέρωση νέων αντιλήψεων και νοοτροπιών. Ο ρόλος της στην Ελλάδα της κρίσης και των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίος, αφού με την αξιοπιστία της όλα αυτά τα χρόνια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη ανθρώπων που συνεργάζονται μαζί της για την κατάθεση λύσεων ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής. Σήμερα, τα μέλη της Κ.Π. διατυπώνουν θέσεις και προτάσεις ρεαλιστικές και αποτελεσματικές προκειμένου να αποκτήσει η Ελλάδα την αποτελεσματικότητα του κράτους και το επίπεδο της κοινωνικής ζωής που επιθυμεί και της αξίζει. Τα τελευταία χρόνια η Κ.Π. παρεμβαίνει δυναμικά με πρωτότυπες δράσεις που επιχειρούν να εδραιώσουν μια νέα εικόνα του ενεργού πολίτη στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ