Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Σχολές-φαντάσματα πουλάνε τίτλους και προσόντα! -Χαρίζουν τίτλους σε όποιον έχει χρήμα!

Αποκάλυψη-φωτιά από την ΟΙΕΛΕ - Η ζούγκλα της αδιαφάνειας έχει επεκταθεί και στον χώρο της πιστοποίησης προσόντων.


Στο απυρόβλητο αυτοί που εκδίδουν τους πλαστούς τίτλους - Πανίσχυρα συντεχνιακά συμφέροντα πίσω από τη μεγάλη απάτη
Ιδιωτικά σχολεία στην Ήπειρο έχουν εκδώσει 2.000 τίτλους-μαϊμού Παραδόθηκε ο κατάλογος στα χέρια του υπουργού Παιδείας

Τις τελευταίες βδομάδες ο ελληνικός λαός παρακολουθεί το σίριαλ με τους πλαστούς τίτλους που ανακάλυψαν ξαφνικά υπουργοί, τους οποίους είχαν χρησιμοποιήσει για να διορισθούν άτομα που σήμερα εργάζονται στο Δημόσιο και σωστά παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη για την απάτη που έκαναν.

Δεν ακούσαμε, όμως, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, που ασχολείται με το σκάνδαλο αυτό, να μιλάει για τους κύριους αυτουργούς της κομπίνας, αυτούς δηλαδή που χορήγησαν τους πλαστούς τίτλους σπουδών, οι οποίοι ασφαλώς θα έχουν τα στοιχεία των εκπαιδευτηρίων που τους εξέδωσαν. Και αυτή η... παράλειψη δημιουργεί υπόνοιες ότι κάποια «Ιδρύματα», κυρίως ιδιωτικά, θέλουν να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν σε αυτήν τη σκανδαλώδη ιστορία.

Και οι αποδείξεις υπάρχουν... Είναι η φοβερή ενυπόγραφη καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) για σχολές-φαντάσματα που απονέμουν τίτλους και για ιδιωτικά σχολεία που έχουν δώσει τίτλους-μαϊμού! Ήδη οι υπουργοί Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν τα πλήρη στοιχεία για 2.000 παράνομους τίτλους σπουδών που εκδόθηκαν από ιδιωτικά σχολεία στην Ήπειρο, στοιχεία τα οποία παρέδωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κουρουτός και τα απέστειλε και στην Κομισιόν.

Στην επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας σημειώνει: «Σήμερα η ΟΙΕΛΕ σας παραδίδει 2.000 ονόματα ανθρώπων που αποκόμισαν τίτλους-μαϊμού από ιδιωτικά σχολεία στην Ήπειρο. Από τους τίτλους αυτούς, που εξεδόθησαν την περασμένη δεκαετία, μόλις 47 έχουν ανακληθεί, όπως παραδέχεται η Δ/νση Β/μιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων. Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες, κύριε υπουργέ. Το κρυφτούλι πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει. Εάν δεν παρέμβετε σήμερα, οι 2.000 παράνομοι τίτλοι του χρόνου θα έχουν δεκαπλασιαστεί».

Χαρίζουν τίτλους σε όποιον έχει χρήμα! 

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ επισημαίνει ακόμη στην αποκαλυπτική επιστολή του προς τον κ. Λοβέρδο την παράνομη αγορά τίτλων και... προσόντων που έχει στηθεί:

«Δεν είναι όμως μόνο τα ιδιωτικά σχολεία που πλέον θα χαρίζουν τίτλους σε όποιον έχει χρήμα να πληρώσει. Η ζούγκλα της αδιαφάνειας επεκτείνεται και στον χώρο της πιστοποίησης προσόντων που χρησιμοποιούν ως κριτήριο αξιολόγησης για τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για το Δημόσιο. Περιέργως, τα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ομιλούν μόνο για πλαστούς τίτλους του παρελθόντος. Αγνοούν, άραγε, ότι σήμερα, τώρα, σχολές-φαντάσματα απονέμουν «τίτλους» για καλή γνώση Ξένης Γλώσσας και καλή γνώση και χρήση Η/Υ; Αγνοούν ότι σήμερα, τώρα, ιδιωτικοί φορείς που δεν έχουν ελεγχθεί από κανέναν εγχώριο ή διεθνή οργανισμό μοιράζουν «προσόντα» νοθεύοντας κάθε διαγωνισμό πρόσληψης, ή κάθε διαδικασία εισαγωγής στην αγορά εργασίας; Δεν άκουσαν, δεν είδαν τι συνέβη με τον διαγωνισμό προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ, στον Δήμο Πειραιά; Αυτό εννοούν ως «αξιολόγηση»; Την ανάδειξη, για τα μάτια του κόσμου, μερικών δεκάδων περιπτώσεων διαφθοράς, την ώρα που δημιουργείται μια παράνομη αγορά με δεκάδες χιλιάδες κατόχους παράνομων προσόντων; Ποιος, επιτέλους, θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτό το αίσχος που δύσκολα κάποιος συναντά ακόμη και σε τριτοκοσμική Μπανανία;».

Ανενόχλητοι αυτοί που εκδίδουν τους πλαστούς τίτλους!
Καταλήγοντας, ο κ. Κουρουτός μπαίνει στην καρδιά του προβλήματος, υπογραμμίζοντας στον υπουργό Παιδείας ότι «θα είναι στάχτη στα μάτια αν η προσπάθεια η δική σας και της κυβέρνησης είναι να τιμωρηθούν κάποιοι κάτοχοι πλαστών τίτλων για να απολυθούν μερικές δεκάδες ανθρώπων, ώστε να βγουν τα νούμερα που απαιτεί η «τρόικα». Όμως η κοινωνία δεν χρειάζεται επιδερμικές κινήσεις για το θεαθήναι. Δεν ευθύνεται μόνο ο κάτοχος του πλαστού τίτλου, όπως η κυβέρνηση θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε. Κυρίως ευθύνονται αυτοί που τους εκδίδουν και που η Πολιτεία μέχρι σήμερα αφήνει ανενόχλητους να συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους. Στο χέρι σας είναι να δείξετε ότι έχετε τη βούληση να βάλετε βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο και να τσακίσετε πανίσχυρα συντεχνιακά συμφέροντα που συνεχίζουν ανενόχλητα εδώ και δεκαετίες ένα πάρτι εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του ελληνικού λαού».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ