Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

"Αστακός" τα Τίρανα για την επίσκεψη του Πάπα-Κάτι δεν πάει καλά σε αυτήν την επίσκεψη!...

Σχόλιο: Τα μέτρα αυτά πιθανόν δεν αρκούν!.... Διαισθανόμαστε εμπλοκή!.... Το Βατικανό, το οποίο θα ενισχύσει τα μέτρα προστασίας του Φραγκίσκου στη Ρώμη έχει αρνηθεί ότι υπάρχει λόγο ανησυχίας από συγκεκριμένο κίνδυνο επίθεσης κατά τη διάρκεια της παραμονής του πάπα στα Τίρανα.
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν λάβει οι αλβανικές αρχές για την αυριανή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στα Τίρανα.

Συνολικά 2.500 αστυνομικοί θα είναι σε επιφυλακή επί 11 ώρες, όσο θα διαρκέσει η επίσκεψη του Χόρχε Μπεργκόλιο στην αλβανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης της αστυνομίας, 50 ελεύθεροι σκοπευτές θα αναπτυχθούν στα υψηλότερα σημεία των περιοχών απ' όπου θα περάσει ο Ποντίφικας, ενώ θα υπάρχουν 27 σημεία διέλευσης και ελέγχου για όσους θελήσουν να εισέλθουν στην κεντρική λεωφόρο των Τιράνων για να δουν από κοντά τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία του στηνπλατεία "Μητέρα Τερέζα".

Σύμφωνα με της αρχές, τα μέτρα ελέγχου στα σύνορα με το Κόσοβο και την ΠΓΔΜ έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω του φόβου τυχόν επεισοδίων που μπορεί να προκαλέσουν ακραίοι αλβανόφωνοι ισλαμιστές που προέρχονται από τις περιοχές αυτές.

Ο Πάπα Φραγκίσκος πραγματοποιεί στην Αλβανία την πρώτη του επίσκεψη στην Ευρώπη --εκτός της Ιταλίας-- μετά την εκλογή του ως επικεφαλής της Αγίας Έδρας. Στόχος του είναι "να προωθήσει το μήνυμα της αρμονικής συνύπαρξης και να ενθαρρύνει το κλίμα γαλήνιας συνύπαρξης ανάμεσα στις θρησκείες, που μπορεί να αποτελέσει μήνυμα και για άλλα μέρη του κόσμου", όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Βατικανού πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι.

Επίσης θα "αποτίσει φόρο τιμής στους κληρικούς που αντιστάθηκαν στους 'τρομερούς διωγμούς' του κομμουνιστικού καθεστώτος του Εμβέρ Χότζα", εξήγησε ο πατήρ Λομπάρντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ