Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ - ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΣΙΩΠΗΛΟΙ

Τουρκικό θράσος! Θέλουν διαδήλωση στην ελληνική Βουλή γιατί ψήφισε το αντιρατσιστικό...


του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ



Βάση για προβοκάτσιες αποτελεί αντικειμενικά η προβαλλόμενη στην εφημερίδα Aydinlik της Τουρκίας... ως απόφαση της Οργάνωσης του Εργατικού Κόμματος στη Σμύρνη , να έλθουν στην Ελλάδα μέλη τους όπου θα... διατυπώσουν διαμαρτυρία μπροστά στην Βουλή ότι η γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων από τους Τούρκους είναι ...ψέμα και ότι θεωρούν ...χρέος τους να ...καταπατήσουν το νόμο που ψήφισαν οι Έλληνες βουλευτές και ο οποίος προβλέπει ποινές σε όσους αρνούνται τις γενοκτονίες αυτές!.

Η Οργάνωση του Εργατικού Κόμματος Τουρκίας στη Σμύρνη προχώρησε ήδη σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για το προαναφερθέν νομοσχέδιο που πέρασε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης στη Σμύρνη, κ. Τουγκάι Σεν, μάλιστα προχώρησε σε ανακοίνωση τύπου, μπροστά στο Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη, με την οποία καταδίκασε την απόφαση. Ο κ. Σεν είπε ότι θα μεταβούν στην Ελλάδα όπου θα διατυπώσουν την θέση τους ότι η γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων είναι ψέμα και θα καταπατήσουν το νόμο και ότι αυτό το θεωρούν χρέος τους.

Σημειώνεται ότι το θέμα αναδεικνύει η εφημερίδα με τον τίτλο «Αντίδραση στην Ελληνική Βουλή για τη γενοκτονία».

Τα ερωτήματα για την προετοιμαζόμενη προβοκάτσια
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από το περίεργο δημοσίευμα και την ακόμα πιο περίεργη φερόμενη ως απόφαση της Οργάνωσης του Εργατικού Κόμματος Τουρκίας στη Σμύρνη είναι πολλά και κυρίως το ποιους κύκλους στην γειτονικά χώρα εξυπηρετούν τέτοιου είδους κινήσεις που είναι αυτονόητο ότι ''στήνονται'' σε τέτοια βάση ώστε πάνω τους να ''στηθούν'' μετά κάθε είδους προβοκάτσιες.
Δεν ξέρουμε τι λένε οι ελληνικές αρχές - και αν ακόμα έχουν αξιολογήσει την πληροφορία αυτή - αλλά για μας στο OnAlert είναι αυτονόητο ότι τα κίνητρα των εμπνευστών και υποκινητών δεν είναι καθαρά.

Το μήνυμα έστειλε ο ...Ερντογάν
Βεβαίως από την όποια αξιολόγηση του θέματος πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι ο ίδιος ο νέος Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ερντογάν στην συνάντησή του με τον Ελληνα Πρωθυπουργό στην Ουαλία, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ζήτησε ενημέρωση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δηλώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η ποινικοποίηση της άρνησης των Γενοκτονιών που έχει αναγνώσει η Ελληνική Βουλή (Αρμενίων, Ποντίων, Μικρασιατικού Ελληνισμού, μελλοντικά ίσως των Ασσυρίων κ.λπ.) αποτελεί casus belli για την Τουρκία. Ειδικά μάλιστα σε μια περίοδο που σε όλον τον κόσμο έχει ξεκινήσει καμπάνια από τους Αρμενίους ώστε να προωθηθούν ανάλογοι νόμοι με την ευκαιρία της συμπλήρωσης το 2015 των 100 ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ο αντιρατσιστικός νόμος στην Ελλάδα θα αποτελούσε «κακό προηγούμενο».
Η ελληνική πλευρά απάντησε στον κ. Ερντογάν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι πρόκειται για μια κίνηση εναρμόνισης με το Διεθνές Δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και αποτελεί «ιστορικού χαρακτήρα παρέμβαση που αφορά τον σεβασμό της μνήμης των θυμάτων και όχι τις σχέσεις της Ελλάδας με τη σύγχρονη Τουρκία.

ON ALERT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ