Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Πλοίο υποκλοπών των Κινέζων σε άσκηση του Ναυτικού των ΗΠΑ

Στενά παρακολουθεί η Κίνα τις δραστηριότητες του αμερικανικού Ναυτικού (US Navy), ειδικότερα όταν πρόκειται για εκπαιδευτική δραστηριότητα κοντά στην περιοχή ενδιαφέροντός της, αφού αντικειμενικός της σκοπός είναι η σταδιακή «αντικατάσταση» του ρόλου του US Navy από πλοία του κινεζικού Ναυτικού.

Ως απόδειξη των ανωτέρω, προσφέρεται η αποστολή κινεζικού πλοίου υποκλοπών και υποστήριξης, κλάσης «Dongdiao», με αποστολή να παρακολουθήσει από κοντά την αμερικανική ναυτική άσκηση «Valiant Shield» που διεξάγεται στην περιοχή της νήσου Γκουάμ.
Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η παρουσία του κινεζικού πλοίου χαρακτηρίζεται από αμερικανικής πλευράς ως «επαγγελματική», σε αντίθεση με τα επικίνδυνα περιστατικά που συνέβησαν κοντά στα κινεζικά χωρικά ύδατα στο πρόσφατο παρελθόν, που όξυναν τις διμερείς σχέσεις επικίνδυνα, με τις ΗΠΑ να μιλούν για προκλητική, ανεύθυνη και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ