Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Έκτακτο: Ο Δαλάι Λάμα ψάχνει τον Αλέξη

Μετά τη συνάντηση και τη συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα, αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πάπα, πνευματικό ηγέτη της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, έφτασε η ώρα του μεγάλου πνευματικού δασκάλου από το Θιβέτ, του Δαλάι Λάμα.

Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να προσεγγίσει τους πνευματικούς ηγέτες τόσο της ρωμαιοκαθολικής όσο και της ελληνορθόδοξης εκκλησίας, αφού όλοι θυμόμαστε την πρόσφατη επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Άγιο Όρος. 



Ίσως όμως να μη θυμούνται κάποιοι, και πρώτος ο ίδιος ο Τσίπρας, ότι μέχρι πρόσφατα κεντρικό σημείο της προεκλογικής του εκστρατείας ήταν ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους. 

Βέβαια, πολλοί υποστηριχτές του έτρεξαν να δικαιολογήσουν την επίσκεψη αυτή στο Άγιο Όρος, μιας και αποτελεί –σύμφωνα με αυτούς- μια μορφή αριστερής κοινωνίας που βασίζεται στην κοινοκτημοσύνη και άλλα τέτοια. Ας παραβλέψουμε λοιπόν ότι αριστερός και θρήσκος «δεν πάει», πόσο μάλλον να επισκέπτεται εκκλησίες και παπάδες, στο όνομα της αριστεράς.

Πέραν όμως του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας, υπάρχει και ένα βασικό ιδεολογικό εμπόδιο που παρέβλεψε ο κύριος Τσίπρας με τις τελευταίες του επισκέψεις, ότι η εκκλησία δε μένει μόνο στον θρησκευτικό της ρόλο, αλλά προωθεί πρόσωπα και πολιτικές, βαθιά συντηρητικές που την έχουν ταυτίσει μάλιστα και με τις συντηρητικές πολιτικές παρατάξεις της χώρας. 

Παρατάξεις που ο Τσίπρας δηλώνει ότι όχι μόνο δε συμπαθεί, αλλά απέχει παρασάγγας. 

Έχω την εντύπωση ότι προσπαθεί περισσότερο να «προσηλυτίσει» ψηφοφόρους κάθε απόχρωσης για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ