Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Σταθάκης στο συνέδριο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας. Θα δοθούν Εντολές και στον Σύριζα!.. Συν την όποια χρηματοδότηση από τα ΤΡΑΣΤ!..

Ο Σταθάκης στο συνέδριο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας. Έτυχε ή Πέτυχε;


Ο Σταθάκης θα παρευρεθεί στο ετήσιο συνέδριο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ο υπεύθυνος τομεάρχης αναπτυξιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσημα προσκεκλημένος στο διήμερο συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 10 και 12 Οκτωβρίου.

Η επίσημη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει το γεγονός απλώς στην ιδιότητα του Σταθάκη ως οικονομολόγου. Όντως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει ως καθηγητής οικονομικών σε συζήτηση με θέμα Ελλάδα και Ευρώπη.

Εγώ όμως γνωρίζω πολλούς οικονομολόγους που δεν είναι επίσημα προσκεκλημένοι στο συνέδριο. Κάποιες από τις ιδιότητες των συμμετεχόντων είναι επικεφαλής οικονομικών οργανισμών, επικεφαλής κεντρικών τραπεζών και υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης. Η πρόσκληση αυτή λοιπόν στο Σταθάκη είναι μια μάλλον πολιτική πρόσκληση.

Και οι λόγοι αυτής είναι κυρίως δύο: Αφενώς οι διεθνείς οργανισμοί αρχίζουν να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπουν ότι ενώ η έκβαση του ελληνικού προγράμματος βρίσκεται σε μία μάλλον αμήχανη στιγμή και η κυβέρνηση είναι πραγματικά αποκαμωμένη, ο ΣΥΡΙΖΑ όλο και αυξάνει τις πιθανότητές του να είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας ή έστω ο μείζον κυβερνητικός εταίρος αυτής.

Ο δέυτερος λόγος είναι η ίδια η πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ ως τώρα ένα κόμμα που πηγάζει από τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, έστω και αν αυτή είναι ανανεωτική και πιο ευρωπαική δεν έχει σοβαρά τεθεί στο πολιτικό προσκήνιο χώρας της ΕΕ. Ειδικά μάλιστα μιας χώρας της οποίας το μεσοπρόθεσμο μέλλον είναι θέμα μεγάλου ενδιαφέροντως των παραγόντων της διεθνούς οικονομίας.

Το πιθανότερο είναι πως δε θα προκύψει κάποια περαιτέρω είδηση πέραν από αυτήν της παρευρέσεως του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο. Σίγουρα πάντως είναι άλλο ένα επεισόδιο στην σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ και παραγόντων του διεθνούς οικονομικού (αλλά και μη) κατεστημένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ