Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Για μια Εθνική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο!

Τον τελευταίο καιρό η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει περιέλθει σε ένα τέλμα και το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό ήδη μας κοστίζει και μελλοντικά θα μας κοστίσει περισσότερο. Όλες οι τρέχουσες εξελίξεις δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Κάθε σοβαρό κράτος , που αντιλαμβάνεται την θέση του στον παγκόσμιο χάρτη , δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τις διακρατικές σχέσεις του με την λογική του αμοιβαίου αποκλεισμού. Δηλαδή πρέπει να αποβάλει την λογική που ορίζει ότι για να είμαστε αρεστοί στην χωρά Α δε θα πρέπει να έχουμε επαφές και σχέσεις με την χωρά Β. Το ίδιο ισχύει και για την χώρα μας αν θέλουμε να αποφύγουμε ακόμα πιο άσχημες εξελίξεις για τον Ελληνισμό στην ανατολική Μεσόγειο. Πρέπει να γίνουμε χρήσιμοι στους ισχυρούς δρώντες της ευρύτερης περιοχής και να κινηθούμε ανάλογα με το συμφέρον μας που μπορεί να διαφέρει κατά περίπτωση. Πρέπει να πάψουμε να δεχόμαστε χωρίς να κάνουμε τίποτα, το γεγονός ότι η Τουρκία έχει αναπτύξει επαφές με όλους τους διεθνείς και περιφερειακούς παίχτες και εξαργυρώνει , σε κάποιες περιπτώσεις , οφέλη στο Κυπριακό ζήτημα και ισχυροποιεί την θέση της στα γεγονότα που προκύπτουν από την αναταραχή στην Μέση Ανατολή.

Με δεδομένο ότι όλος ο γεωπολιτικός σχεδιασμός των δυο συνασπισμών δηλαδή του ΝΑΤΟ , για όσο ακόμα αυτό υπάρχει, καθώς δεν εξυπηρετεί πλέον τον σκοπό του και κοστίζει πολύ στην Αμερική , και του CSTO – BRICS μεταφέρεται στην νοτιοανατολική Ασία και στον Ειρηνικό ωκεανό μένει ένα πολύ μεγάλο κενό στο λεγόμενο «μεγάλο νησί» . Επειδή λοιπόν η εποχή της μιας υπερδύναμης ή των δυο έχει περάσει προ πολλού , δεδομένου ότι η κρίση τους οδηγεί σε μειώσεις εξοπλισμού άρα και ισχύος , περνάμε στην εποχή των μεγάλων περιφερειακών δυνάμεων με την Ρωσία και τις συν αυτώ δυνάμεις να ανεβάζουν πολύ την ισχύ τους , την Αμερική να αναδιπλώνεται στην Δυτική της κυρίως ακτή και την κεντρική Ευρώπη , εκτός της Αγγλίας , να περνά στην σφαίρα επιρροής της Γερμανίας.

Έτσι η Ελλάδα θα μπορούσε να καλύψει το κενό στην νοτιοανατολική Μεσόγειο προχωρώντας σε μια ενεργειακή αλλά και αμυντική συμφωνία με την Κύπρο και το Ισραήλ πράγμα που θα αποδυνάμωνε αισθητά τον μονοπωλιακό ρόλο που έχει η Τουρκία στην περιοχή. Πράγμα που θα καθιστούσε αυτό τον χώρο μια νέα « MARE NOSTRUM» και την Ελλάδα να δίνει πάλι σάρκα και οστά στο ρητό « ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ». Διαθέτοντας το ισχυρότερο ναυτικό και την ισχυρότερη αεροπορία στην ΝΑ Μεσόγειο ,μακράν καλύτερη της δεύτερης σε αποστολές αναχαιτίσεως , και με την παραλαβή των αμερικανικών ABRAMS θα γίνουμε η δεύτερη μεγαλύτερη αρματική δύναμη στην Ευρώπη μετά την Ρωσία. Εάν φυσικά φύγει από την ηγεσία του κράτους αυτή η κυβέρνηση που μεθοδικά θέλει να διαλύσει τις ένοπλες δυνάμεις. Έχοντας στο πλευρό μας το Ισραήλ που είναι γνωστή η δύναμη των όπλων του και ειδικά της αεροπορίας του αλλά και την Κύπρο που είναι το ακίνητο αεροπλανοφόρο της Μεσόγειου μαζί με την Κρήτη καθιστά αυτή την περιοχή απαγορευμένη για οποιαδήποτε «κακιά σκέψη» των γειτόνων μας.

Όπως είναι γνωστό νοτίως της Κρήτης στην Λεκάνη του Ηρόδοτου έχουν βρεθεί τεραστία κοιτάσματα φυσικού αερίου που πιθανολογείτε να φτάνουν τα 3.5 τρις κυβικά μετρά ή και παραπάνω. Αν η Ελλάδα θέλει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την έρευνα και την πιθανή εξόρυξη σε αυτή την περιοχή θα πρέπει να οριοθετήσει την ΑΟΖ της με την Αίγυπτο και την Λιβύη όπως έκανε η Κύπρος με την Αίγυπτο πράγμα που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την Ελληνική εξωτερική πολιτική. Πολύ σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση θα έπαιζε αν η Ελλάδα και η Κύπρος οριοθετούσαν μεταξύ τους ΑΟΖ πράγμα που θα ανέκοπτε την ένωση των ΑΟΖ Τουρκιάς και Αιγύπτου και με δεδομένη την μεγάλη αστάθεια στο εσωτερικό της Τουρκίας θα ήταν προς όφελος μας μια συμφωνία και με το καθεστώς Σίσι που είναι αρεστό και στην Ρωσία αλλά και στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το νέο αμυντικό δόγμα του Ισραήλ η Ελλάδα και η Κύπρος είναι στην κορυφή της λίστας με τις χώρες που το ίδιο θα ήθελε μια συμμαχία. Αυτό δεν είναι μόνο απόρροια του κοινού ενεργειακού χώρου στην ΝΑ Μεσόγειο αλλά και των αποτελεσμάτων της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης» που αποσταθεροποίησε την εύφλεκτη Μέση Ανατολή , και εξαπλώνεται με ταχύς ρυθμούς σε όλη την περιοχή και τα Βαλκάνια, αλλά και του ενεργού ρόλου που έπαιξε η Τουρκία σε αυτήν. Με δεδομένο ότι το Ισραήλ αποτελεί επί εξήντα και πλέον έτη το μόνο ανάχωμα που αποκόπτει την επέκταση του Ισλάμ στην ευρύτερη περιοχή , αφού τα δικά μας σύνορα είναι ξέφραγο αμπέλι , και τις στρατηγικές ,επίσημες και ανεπίσημες , συμμαχίες – συμφωνίες που έχει συνάψει με κάποιες χώρες του Περσικού Κόλπου , με χώρες στην ανατολική Αφρική ( Αιθιοπία , Κένυα ,Νότιο Σουδάν και Ουγκάντα όλες με αμιγώς χριστιανικό πληθυσμό) αλλά και την αίτηση του για ένταξη στην Ευρασιατική Ένωση της οποίας ηγείται η ομόδοξη μας Ρωσία είναι φανερά τα οφέλη που θα αποκτούσαμε από μια τέτοια συμφωνία. Μην ξεχνάμε ότι εν μέσω της ουκρανικής κρίσης το Ισραήλ παρά της αντιρρήσεις των Αμερικανών παρέδωσε κανονικά φορτίο με όπλα στην Ρωσία . Όλα αυτά θα καθιστούσαν αυτή την τριπλή ενεργειακή και στρατιωτική συμμαχία έναν πόλο που θα έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο για την σταθεροποίηση και την ευημερία της ευρύτερης περιοχής αλλά και που θα απαγόρευε σε όποιον είχε τάσεις για να προκαλέσει προβλήματα στον ζωτικό χώρο αυτού του πόλου.

Το μέλλον του Ελληνισμού , όσο συνεχίζουν να κυβερνούν κατευθυνόμενες από την σιωνιστική ΕΕ και τους διεθνείς τοκογλύφους κυβερνήσεις , είναι ζοφερό. Μόνο όταν αντιληφτούμε την ηγετική θέση που μπορεί να έχει, από γεωπολιτικής και γεωστρατηγικης άποψης , η χώρα μας λόγο του σημείου που είναι στον παγκόσμιο χάρτη . Τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή . Και ΑΝ γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις και συμμαχίες , απαλλαγμένες από ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος που τόσο πολύ μας έχουν κοστίσει , τότε και μόνο τότε, θα αποκτήσουμε ξανά λίγη από την αίγλη του παρελθόντος μας.

Είναι δεδομένο ότι μια συμμαχία με την Ρωσία είναι μονόδρομος και από οικονομικής όσο και από στρατιωτικής πλευράς , έχοντας σαν δεδομένο τον ιστορικό πόθο της Ρωσίας για κάθοδο στις θερμές θάλασσες , αλλά και τα οφέλη που θα αποκομίσουμε από αυτήν , με την παρουσία μόνιμης ρωσικής αεροναυτικής δύναμης . Ποιος θα μας εμποδίσει να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12ν.μ .

Την σύμπραξη της στην εξόρυξη των κοιτασμάτων και την σύναψη στενών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με την Ρωσία ΑΥΤΟΜΑΤΑ το Αιγαίο θα μετατραπεί σε κλειστή ελληνική θάλασσα με όλα τα πλεονεκτήματα σε επίπεδο οικονομίας και γεωπολιτικής που συνεπάγεται αυτό το γεγονός. Σε συνδυασμό με την τριπλή συμφωνία με Κύπρο και Ισραήλ , και την διακυβέρνηση του έθνους από μια εθνικά σκεπτόμενη κυβέρνηση, η πατρίδα θα μας θα έχει θέσει τα θεμέλια για την ανάπτυξη και την εθνική και κοινωνική της ευημερία.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ Μ-Κ
alertgr.blogspot,gr
http://alertgr.blogspot.gr/2014/09/blog-post_158.html#.VA8KB_lX5Sn



Τα Καρτέλ και το Κατάρ θέλουν να αποτελειώσουν την Αίγυπτο!.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ