Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Αυστραλία: Ο Στρατηγός Peter Leahy δήλωσε για τους Ισλαμιστές!

Εκατό χρόνια θα πολεμάμε τους φανατικούς Τζιχαντιστές…«θα διαρκέσει περισσότερα από 100 χρόνια» και καλά θα κάνουν να προετοιμαστεί «για οικονομικές θυσίες και πολύ αίμα».

Υπέρ των βομβαρδισμών και, ενδεχομένως, της δεύτερης εμπλοκής Αμερικανών και Δυτικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ τάχθηκε ανεπιφύλακτα ο πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, ακολουθώντας τα βήματα του δασκάλου του Τζον Χάουαρντ, πριν αναχωρήσει για την Ολλανδία.

Παράλληλα και προκειμένου να δικαιολογήσουν τη νέα συμπληρωματική αντιτρομοκρατική νομοθεσία, βγήκαν πρώην πεπειραμένοι στρατηγοί, «αναλυτές» σε θέματα τρομοκρατίας, πανεπιστημιακοί καθηγητές, που διευθύνουν Ινστιτούτα, που λειτουργούν ως «δεξαμενές σκέψεις» για την ασφάλεια και Εθνική Άμυνα της χώρας και διάφοροι άλλοι «ειδικοί» σε διεθνή στρατιωτικά θέματα και προειδοποίησαν τον αυστραλιανό λαό ότι ο πόλεμος κατά τρομοκρατίας «θα διαρκέσει περισσότερα από 100 χρόνια» και καλά θα κάνουν να προετοιμαστεί «για οικονομικές θυσίες και πολύ αίμα».

Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρώην αρχηγός του αυστραλιανού στρατού, από το 2002 έως το 2008, στρατηγός Peter Leahy -που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στρατηγικούς και αμυντικούς αναλυτές στην Αυστραλία κατά την εφημερίδα «The Australian» που έκανε το σχετικό ρεπορτάζ-, προειδοποίησε τον αυστραλιανό λαό να προετοιμαστεί γιατί ο πόλεμος, τόσο εντός της Αυστραλίας όσο και σε χώρες τους εξωτερικού κατά των φανατικών ισλαμιστών, θα είναι σκληρός και θα κρατήσει περισσότερο από έναν αιώνα!

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η χώρα δεν είναι ακόμα καλά προετοιμασμένη για ένα τέτοιο πόλεμο, που όχι μόνο θα έχει πολλά θύματα, αλλά, θα στοιχίσει στους φορολογούμενους και πάρα πολλά λεφτά.

Η Αυστραλία έλαβε μέρος στο πρώτο στάδιο του πολέμου αυτού, τόνισε ο στρατηγός Leahy, ο οποίος και θα κρατήσει μέχρι το τέλος του αιώνα που διερχόμαστε.

«Για το λόγο αυτό» υπογράμμισε, «θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας και, αν χρειαστεί, να προβούμε σε προληπτικά χτυπήματα».
Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών βγήκαν ανοιχτά και υπερασπίστηκαν με δηλώσεις τους τη νέα τρομοκρατική νομοθεσία της συντηρητικής κυβέρνησης Άμποτ, δηλώνοντας ότι για να αντιμετωπίσει η χώρα τους κινδύνους από ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα είναι απόλυτα αναγκαίο οι τηλεφωνικές και ιντερνετικές εταιρίες να κρατούν τουλάχιστον για δύο χρόνια τα ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεφωνικές ομιλίες όλων των πολιτών, αν θέλουμε να είναι αποτελεσματική η αντιμετώπιση των ντόπιων τζιχαντιστών.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα δώσει επιπλέον $630.000 για την περαιτέρω ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών και της αστυνομίας για να είναι σε θέση να αποτρέψει μελλοντικά τρομοκρατικά χτυπήματα στο αυστραλιανό έδαφος.
Οι ίδιοι κύκλοι καλούν, τέλος, τον αυστραλιανό λαό να αποδεχτεί την αφαίρεση βασικών ατομικών του ελευθεριών για χάρης της ασφάλειας της χώρας.

ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Ο αρχιμουφτής των Μουσουλμάνων της Αυστραλίας κάλεσε όλους τους λογικά σκεπτόμενους πολίτες της
χώρας να στηρίξουν την εκστρατεία των Μουσουλμάνων κατά της νέας αντιτρομοκρατικής νομοθεσία που θα καταθέσει σύντομα στην ομοσπονδιακή Βουλή η συντηρητική κυβέρνηση του Τόνι Άμποτ.

Παράλληλα, οι ηγέτες της Μουσουλμανικής κοινότητας της Αυστραλίας αρνούνται τις κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίον τους, ότι δήθεν σιωπούν σε ό,τι αφορά τους ντόπιους τζιχαντιστές που πηγαίνουν να πολεμήσουν στο πλευρό των τρομοκρατών σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ο ηγέτης του Αυστραλιανού Εθνικού Μουσουλμανικού Συμβουλίου, αρχιμουφτής Ibrahim Abu Mohamed, αρνήθηκε προχθές το βράδυ να παραβρεθεί σε εκδήλωση της ομοσπονδιακής αστυνομίας, ενώ τον ίδιο καιρό κάλεσε το Συμβούλιο να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις κατά της προτεινόμενης αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Την ίδια στιγμή, η Λιβανέζικη Μουσουλμανική Αδελφότητα, που έχει έδρα της το Σίδνεϊ χαρακτήρισε τη νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία, που στόχο της έχει την ενίσχυση της υφιστάμενης που ισχύει από το 2002, ως «κατακριτέα» και «διχαστική».

Αμέσως μετά την εξαγγελία της συμπληρωματικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, από τον πρωθυπουργό, Τόνι Άμποτ, και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Τζορτζ Μπράντις, οι Μουσουλμάνοι της Αυστραλίας αντέδρασαν εξοργισμένοι, ισχυριζόμενοι ότι ενοχοποιούνται για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία 20 χρόνια έχουν ταχθεί ανοιχτά κατά των εξτρεμιστών μουσουλμάνων της παροικίας τους.

Μεταξύ των άλλων, η συμπληρωματική νομοθεσία προβλέπει την επιπρόσθετη γενναία χρηματοδότηση των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα κοστίσει στους φορολογούμενους πάνω από 630 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά την υπερψήφιση από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο των συμπληρωματικών τροποποιήσεων και τη χαλάρωση της υφιστάμενης νομοθεσίας, οι Αρχές Ασφαλείας της χώρας, όπως το ASIO και η Ομοσπονδιακή Αστυνομία, μπορούν να συλλαμβάνουν και να ανακρίνουν χωρίς ένταλμα όσους έχουν επισκεφτεί περιοχές ή χώρες της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, όταν οι τελευταίοι επιστρέφουν στην Αυστραλία.

Παράλληλα, όσοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση θα πρέπει πριν την αναχώρησή τους να αποκαλύπτουν στις Αρχές για ποιο λόγο πραγματοποιούν το ταξίδι.

Να σημειώσουμε εδώ ότι «διευρύνεται» και ο ορισμός για το τι καθιστά τη συμπεριφορά και τις δραστηριότητες κάποιου ατόμου ως συμπεριφορά και δραστηριότητες που προάγουν την τρομοκρατία και την ανάπτυξη τρομοκρατικής δράσης.

Επίσης, θα υποχρεωθούν οι τηλεφωνικές εταιρίες να κρατούν για δύο χρόνια όλες τις ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές επικοινωνίες όλων των πολιτών της χώρας στις οποίες και θα έχουν πρόσβαση αν χρειαστεί οι μυστικές υπηρεσίες και η αστυνομία.

Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι περίπου 150 Αυστραλοί πολίτες έχουν ταξιδέψει σε χώρες της Μέσης Ανατολής για να συμμετέχουν στις εκεί εμφύλιους πολέμους.

Περίπου 60 από αυτούς πολεμούν αυτή τη στιγμή στο πλευρό τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως η ISIS, ενώ, ήδη, δύο καταδικασμένοι τρομοκράτες, ο Khalad Sharrouf και ο Mohamed Elomar, έχουν εμφανιστεί σε βίντεο που προβλήθηκαν στο internet να κρατούν τα κεφάλια αποκεφαλισμένων στρατιωτών του συριακού στρατού.

Αναφερόμενος στη συμπληρωματική αντιτρομοκρατική νομοθεσία, ο γραμματέας του Ισλαμικού Συμβουλίου Βικτώριας, Ghaith Krayem, αντέκρουσε το κατηγορητήριο ότι η μουσουλμανική κοινότητα δεν καταδικάζει έντονα τους τζιχαντιστές, προσθέτοντας ότι «δεν αισθανόμαστε πια την ανάγκη κάθε φορά που συμβαίνει κάτι σε κάποια χώρα του εξωτερικού να βγαίνουμε να μιλούμε και να το καταδικάζουμε. Για είκοσι ολόκληρα χρόνια βγαίναμε έξω και μιλούσαμε κάθε φορά και πιστεύουμε πως ό,τι είχαμε να πούμε το έχουμε πει πολλές φορές, τόνισε ο γραμματέας του Ισλαμικού Συμβουλίου της Βικτώριας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ