Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Ακατάλληλα τα Αμερικάνικα Ουϊσκυ!...Jack Daniels και Jim Beam.. Προκαλούν στείρωση και Καρκίνο;

Στο μικροσκόπιο του ρωσικού ελέγχου ποιότητας τα αμερικανικά μπέρμπον Jack Daniels και Jim Beam

Η εποπτική Αρχή των δικαιωμάτων των καταναλωτών Rospotrebnadzor, στην περιφέρεια Σβερντλόφσκ στα Ουράλια, διενεργεί έλεγχο στο ουίσκι Tennessee Honey American Jack Daniel,γιατί έχουν εκφραστεί ανησυχίες για την ποιότητά του, δήλωσε η εκπρόσωπος της Αρχής Νατάλια Λουκιάντσεβα. Όπως διευκρίνισε, οι ανησυχίες προέρχονται από χημικές ουσίες που ανιχνεύτηκαν στο εν λόγω αλκοολούχο ποτό, καθώς επίσης και από τις πολυάριθμες παραβάσεις που έχουν αποκαλυφθεί όσον αφορά τις πωλήσεις του.

Όπως ανέφερε η Λουκιάντσεβα, τόσο το Jack Daniels όσο και το Jim Beam ήταν σε συσκευασίες των οποίων η σήμανση δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες.


Συγκεκριμένα, δεν διατίθεντο πληροφορίες για τη σύνθεση των ποτών στη ρωσική γλώσσα, ενώ δεν αναφερόταν ο παραγωγός και η «ηλικία» του ουίσκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 4 Αυγούστου η Rospotrebnadzor είχε κάνει έλεγχο και στο επίσης αμερικανικό μπέρμπον Gentleman Kentucky, επίσης με αφορμή την αμφισβητούμενη ποιότητά του. 

Εκτός από το γεγονός ότι η συσκευασία του συγκεκριμένου ποτού δεν συμμορφωνόταν με τους κανόνες της Τελωνειακής Ένωσης, στη σύνθεσή του ανιχνεύτηκαν φθαλικές ενώσεις, που, σύμφωνα με τη Rospotrebnadzor, 

«μπορεί να προκαλέσουν λειτουργικές και οργανικές μεταβολές στο κεντρικό και στο περιφερειακό νευρικό σύστημα, στο ενδοκρινικό σύστημα, καθώς επίσης ογκολογικές παθήσεις και ανδρική και γυναικεία υπογονιμότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ