Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Η Αίγυπτος στα χνάρια του Πούτιν; Απαγόρευσαν την είσοδο της Human Rights Watch!....

Καΐρο: απαγόρευσαν την είσοδο σε δύο αμερικανούς της Human Rights Watch
Η εφημερίδα Al-Shorouk (12.08.2014) σε δημοσίευμα με τίτλο : «Απαγορεύθηκε η είσοδος στο Κάιρο σε στελέχη της Human Rights Watch, πριν την ανακοίνωση της έκθεσης για τη διάλυση της Rabe’a», αναφέρει ότι, η Human Rights Watch ανακοίνωσε ότι οι Αρχές του Αεροδρομίου Καΐρου απαγόρευσαν προχθές στον εκτελεστικό διευθυντή της οργάνωσης Kenneth Roth την είσοδο στη χώρα, καθώς και στη διευθύντρια του τμήματος Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής, Sarah Leah Whitson.

Τα δύο στελέχη της οργάνωσης είχαν έρθει στο Κάιρο για να δημοσιοποιήσουν τα πορίσματα έκθεσης της Human Rights Watch, που έχει ως τίτλο «Το μακελειό της Rabea και οι μαζικές δολοφονίες διαδηλωτών στην Αίγυπτο». H έκθεση υποστηρίζει ότι τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2013, οι αιγυπτιακές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας χρησιμοποιούσαν συστηματικά πραγματικά πυρά, κατά τη διάλυση των διαμαρτυριών και διαδηλώσεων οπαδών του Morsi, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 1150 άτομα.

Η εφημερίδα Al-Youm Al-Sabe, σε σχετικό δημοσίευμά με τίτλο : «Απαγορεύθηκε σε δύο αμερικανούς της Human Rights Watch να εισέλθουν στην Αίγυπτο», αναφέρεται στις δηλώσεις πηγής από την ασφάλεια του αεροδρομίου Καΐρου, σύμφωνα με τις οποίες η απαγόρευση εισόδου των δύο στελεχών της οργάνωσης ελήφθη από ανώτερη Αρχή Ασφαλείας, καθότι η Human Rights Watch ενεργεί μεροληπτικά, όπως φαίνεται από τις εκθέσεις της, που διαστρεβλώνουν την αλήθεια για τα γεγονότα στην Αίγυπτο.

Η απαγόρευση ενδέχεται να δημιουργήσει, σε μια δύσκολη στιγμή για τη Μ. Ανατολή, προβλήματα σχέσεων ανάμεσα στο Κάϊρο και τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ