Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ διέφυγε ρωσικής καταδίωξης μέσω Σουηδίας

Κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, όπως το κυνηγούσε ρωσικό μαχητικό, πέταξε πάνω από 200 χιλιόμετρα στον εναέριο χώρο της Σουηδίας. Το περιστατικό που συνέβη στις 18 Ιουλίου, έγινε γνωστό μόλις τώρα, σύμφωνα με την σουηδική εφημερίδα The Local.
Το αμερικανικό αεροσκάφος παρέμεινε στον εναέριο χώρο της Σουηδίας για 14 λεπτά - χωρίς άδεια. Παρά το γεγονός αυτό, η Σουηδική Πολεμική Αεροπορία δεν απογείωσε μαχητικά αεροσκάφη για να το αναχαιτίσουν.

Το υπουργείο Άμυνας της Σουηδίας προσπάθησε να αποκρύψει τις πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, αλλά μια μεγάλη σουηδική εφημερίδα, η Svenska Dagbladet, αποκάλυψε ένα έγγραφο εσωτερικής χρήσης της στρατιωτικής υπηρεσίας της χώρας.

Σύμφωνα με το σουηδικό Τύπο, στις 18 Ιουλίου ένα αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος Boeing RC-135 παραβίασε δύο φορές τον εναέριο χώρο της χώρας. 

Πριν από αυτό, ήταν για μισή ώρα πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα. 

Όταν απογειώθηκε ένα ρωσικό μαχητικό από το Καλίνινγκραντ, για να το αναχαιτίσει, το αμερικανικό αναγνωριστικό στην προσπάθειά του να διαφύγει, χρησιμοποίησε τον εναέριο χώρο της Σουηδίας.
Το περιστατικό με το αμερικανικό αεροπλάνο, γράφει η εφημερίδα Svenska Dagbladet, επιβεβαιώθηκε από έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών στην Στοκχόλμη. Ωστόσο, αργότερα ζήτησε από την εφημερίδα να μην αποκαλύψει αυτές τις πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ