Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Πώς ξεκίνησε η ιστορία με τα πυρηνικά του Ιράν;

Συνέντευξη στη Δέσποινα Παπαγεωργίου

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου και της ΕΣΣΔ, η Δύση ψάχνει τριγύρω για “κακούς” στο μουσουλμανικό κόσμο. 

Θυμίζω ότι το Ιράν δήλωσε ότι ήθελε πυρηνικά όπλα από τα μέσα της δεκαετίας του ’70. 
Ο άνθρωπος που αιτήθηκε κάτι τέτοιο ήταν ο Σάχης του Ιράν. Το είπε από την αμερικανική τηλεόραση! Αλλά κανείς δεν είπε “Θεέ μου, θέλεις πυρηνικά όπλα, είσαι απαίσιος άνθρωπος, γιατί τα θέλεις;” Όχι. Αντιμετωπίστηκε σαν φυσιολογική δήλωση ηγέτη Μεσανατολικού κράτους. “Είναι ο Σάχης του Ιράν, επιτρέπεται να έχει πυρηνικά”. Και, ξαφνικά, την ηγεσία του Ιράν αναλαμβάνει ο λάθος άνθρωπος και, ξαφνικά, είναι ένας δαίμονας υπόλογος για πυρηνικό οπλοστάσιο. Ποιος νομίζετε ότι έφτιαξε το πυρηνικό εργοστάσιο Μπουσέρ; Η Φινλανδία, η ΕΕ…
Θυμηθείτε, στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ, όταν ο Χομεϊνί επέστρεψε στο Ιράν το 1979 –και ήμουν εκεί στο γεγονός, τον άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά!‒ ανακοίνωσε ότι η πυρηνική ενέργεια ήταν η δύναμη του σατανά και του κακού, και έπρεπε να σταματήσει η παραγωγή της. Οπότε, όλες οι πυρηνικές εγκαταστάσεις έκλεισαν με εντολή του ‒ οι πυρηνικές εγκαταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί υπό την ηγεσία του Σάχη του Ιράν με ευρωπαϊκή και αμερικανική στήριξη, σωστά;
Κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ, ο Σαντάμ άρχισε να χρησιμοποιεί χημικά όπλα –που, παρεμπιπτόντως, είναι όπλα μαζικής καταστροφής- και οι πρώτες ύλες γι’ αυτά έρχονταν κυρίως από ΗΠΑ και Γερμανία. 
Οπότε, ο στρατός πήγε στον Χομεϊνί (νομίζω ήταν το 1984) και του λέει: “Άκου, χρησιμοποιούν ένα όπλο μαζικής καταστροφής, χρησιμοποιούν χημικά όπλα στην πρώτη γραμμή, θα χρησιμοποιήσουν πυρηνικά στο επόμενο βήμα”. 

Και τότε ο Χομεϊνί έδωσε οδηγίες να ανοίξουν ξανά οι πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Ο Σαντάμ χρησιμοποίησε όπλα μαζικής καταστροφής, με τη βοήθειά μας, για να καταστρέψει τους Ιρανούς. Αλλά αυτό το ξεχνάμε, σωστά; Είναι μέρος της ιστορίας που δεν θέλουμε να θυμόμαστε γιατί υποδηλώνει ότι το Ιράν έχει έναν πολύ καλό λόγο για να έχει πυρηνικά όπλα».

Μου λέει ότι το ζήτημα σήμερα είναι αν θέλουμε να έχουμε πυρηνικά όπλα ή απλώς πυρηνική ενέργεια. 
«Το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς από αυτό είναι ότι, όταν μια χώρα έχει πυρηνικά όπλα, είναι ασφαλής», λέει. 
«Κανείς δεν σχεδιάζει εισβολή στη Βόρεια Κορέα. Γιατί έχουν τη βόμβα. Μπορεί να τη χρησιμοποιήσουν. Δεν πρόκειται να εισβάλλουμε στο Πακιστάν, έτσι; Γιατί έχουν βόμβα. Δε πρόκειται να εισβάλλουμε στην Ινδία, έτσι; Γιατί έχουν βόμβα. 
Μπορούμε, όμως, να εισβάλλουμε στο Ιράν. Και πρέπει να το κάνουμε. Θυμηθείτε, η λογική τους είναι “πρέπει να τους ρίξουμε πριν αποκτήσουν τη βόμβα, γιατί τότε αλλάζει”. Όταν αποκτάς τη βόμβα, όλα αλλάζουν. Και νομίζετε ότι οι Ιρανοί δεν τον γνωρίζουν αυτό; 

Παίζουμε το γνωστό παλιό αποικιοκρατικό παιχνίδι ότι γνωρίζουμε καλύτερα από τους ανθρώπους που ζουν εκεί.. 

Νομίζουμε ότι οι Ιρανοί είναι ηλίθιοι. Η απάντηση είναι πως δεν είναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ