Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Προκαλούν συνεχώς οι Τούρκοι… περίεργη η ανοχή του ΥΠΕΞ

Αποτελεί βαθύτατη προσβολή, όχι μόνο για τη Θράκη, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, η ανοχή την οποία επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών απέναντι στη δηλωμένη και με κάθε τρόπο εκφραζόμενη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στη Θράκη.

Όλα όσα συμβαίνουν, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι γνωστά, με την επιβολή μειονοτικού ζητήματος στην ελληνοτουρκική ατζέντα από τον Τ. Ερντογάν και την υιοθέτηση και προβολή από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών όλων των αιτημάτων των ακραίων της μειονότητας.

Η είδηση όμως ότι μια ομάδα τριάντα νέων τούρκων διπλωματών, με επικεφαλής την πρόεδρο της Διπλωματικής Ακαδημίας του τουρκικού ΥΠΕΞ, επισκέφθηκε την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» συνοδευόμενη από τον τούρκο πρόξενο Ιλχάν Σενέρ και τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ξεπερνά κάθε όριο ανοχής.

Υπήρξε συνεννόηση με το ελληνικό ΥΠΕΞ ή απλώς αποφάσισε ο κ. Νταβούτογλου να στείλει τα νέα στελέχη του για εκπαίδευση στη Θράκη; Ζητήθηκε άδεια -όπως θα έπρεπε- για μια τέτοια μεγάλη αποστολή; Για ποιον λόγο αποδέχεται το ελληνικό κράτος να περιοδεύουν οι νέοι τούρκοι διπλωμάτες σε συγκεκριμένο τμήμα της ελληνικής επικράτειας;

Τελικά ο κ. Νταβούτογλου προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του -και μάλλον την κάνει καλά- μια και εάν έστελνε για εκπαιδευτικό ταξίδι τους νέους τούρκους διπλωμάτες-πράκτορες σε άλλη γειτονική χώρα (π.χ. Συρία, Ιράκ, Ιράν), θα έτρεχε να καταβάλλει λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

Πάντως θα πρέπει κάποιος από το νεοκλασικό της Β. Σοφίας να δώσει έστω και για τους τύπους μια απάντηση στην πρωτοφανή αυτή πρόκληση της Αγκύρας. Έστω απλώς για να καταγραφεί…

****

Μιλιά για το θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης…


Περιμένουμε για τρίτη-τέταρτη εβδομάδα να δούμε και να ακούσουμε μια απάντηση από επίσημα χείλη στην έκκληση πανεπιστημιακών, ανθρώπων του πνεύματος, αλλά κυρίως πολιτών που έχουν ανεπτυγμένο το πατριωτικό συναίσθημα, για το θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης στη Θράκη. Η μεμψιμοιρία ότι το τουρκικό προξενείο διαθέτει πακτωλό χρημάτων και έτσι δεν είναι εύκολο να αντιμετωπισθεί, δεν αρκεί για να δικαιολογήσει τη δουλικότητα που επιδεικνύει το ελληνικό κράτος στο πιο κρίσιμο και βασικό ζήτημα, εκείνο της εκπαίδευσης.

Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί κανένας πια για ενέργειες και παραλείψεις που εγκαταλείπουν έλληνες πολίτες έρμαιο στην προπαγανδιστική και σκοταδιστική επιχείρηση αφομοίωσης και εκτουρκισμού των υποτιθέμενων μειονοτικών σχολείων στη Θράκη.

Ούτε φυσικά στη διατήρηση των ακριβοπληρωμένων (από τους έλληνες φορολογουμένους) προγραμμάτων που αποτελούν την «πατερίτσα» της τουρκικής μειονοτικής εκπαίδευσης
— Αντί να κατηγορούμε γενικώς και αορίστως το προξενείο και την έγερση μειονοτικού ζητήματος από την Άγκυρα, αντί να επιδοτούμε ακόμη και τώρα επιχειρήσεις που με την πρώτη ευκαιρία εξαφανίζονται από τη Θράκη, ας επενδύσουμε στο μέλλον, προσφέροντας μια υψηλού επιπέδου, και σε όλη την έκταση των μειονοτικών περιοχών, δημόσια εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα για τα παιδιά της μειονότητας. Χωρίς φοβίες, χωρίς συμβιβασμούς με τον κάθε πρόξενο και υποπρόξενο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ