Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Η Ρωσία συνομιλεί με την Τουρκία για το κλείσιμο των Στενών

Η Ρωσία θέλει να ξεκινήσει συνομιλίες με την Τουρκία για το κλείσιμο των Στενών μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου, για τα αμερικανικά πλοία.

Η Ρωσία θέλει να κλείσει τον Βόσπορο και τα Δαρδανέλια για τα πολεμικά πλοία των χωρών που δεν βρέχονται από τον Εύξεινο Πόντο. Ο λόγος πρέπει να είναι οι πολιτικές δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή, που επηρεάζουν τη Μόσχα.

Οι Ρώσοι με αυτή την πρωτοβουλία απλά δείχνουν ότι κατά τη γνώμη τους, η στρατηγική των Αμερικανών πολιτικών και στρατιωτικών μπορεί εν τέλει να λαμβάνει υπόψη τα χειρότερα σενάρια στο πλαίσιο της κρίσης στην Ουκρανία - με τη χρήση ενόπλων δυνάμεων.

Η Τουρκία δεν έχει ενταχθεί στις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά της Ρωσίας και είναι ανυπόμονη να λάβει την θέση των Ευρωπαίων και Αμερικανών γεωργικών παραγωγών για την προμήθεια της ρωσικής αγοράς. Η Τουρκία και σήμερα κερδίζει δισεκατομμύρια με τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων προς τη Ρωσία.

Η Σύμβαση του Μοντρέ δείχνει σαφώς ότι οι χώρες που δεν βρέχονται από τον Εύξεινο Πόντο μπορούν να στείλουν τα πολεμικά πλοία τους εκεί για 21 ημέρες και η συνολική χωρητικότητά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 30.000 τόνους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ