Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Τρόπους εξαγωγής προϊόντων στη Ρωσία μέσω Ελβετίας αναζητούν οι ευρωπαίοι παραγωγοί

Με το ρωσικό εμπάργκο να έχει αρχίσει ήδη να επηρεάζει εξαιρετικά αρνητικά την Ευρώπη, οι Ευρωπαίοι παραγωγοί αναζητούν μεθόδους παραβίασης της απαγόρευσης με εναλλακτικούς τρόπους διάθεσης των προϊόντων τους στη ρωσική αγορά, με παραβίαση. 

Υπό συζήτηση είναι οι εξαγωγές μέσω άλλων χωρών όπως η Ελβετία, δεδομένου πως εξαιρείται από το εμπάργκο καθώς δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως είναι γνωστό η Μόσχα εξήγγειλε στις αρχές Αυγούστου απαγόρευση εισαγωγής γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων (χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, αλλαντικά, πουλερικά, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά) από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νορβηγία, οι οποίες επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία.

«Μας έχουν προσεγγίσει παραγωγοί και εισαγωγείς τροφίμων από διάφορες χώρες της Ευρώπης οι οποίοι προσπαθούν να παραβιάσουν λαθραία το εμπάργκο της Ρωσίας», δήλωσε η δήλωσε η εκπρόσωπος του Ελβετικού Αγροτικού Οργανισμού (FOAG) Ανι Ριτσόλι στην εφημερίδα Izvestia χωρίς να αναφέρει τους ενδιαφερόμενους «για λόγους ασφαλείας», όπως είπε.

Νωρίτερα σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γάλακτος (Ομοσπονδία των Ευρωπαίων γαλακτοπαραγωγών) επιβεβαίωσε σε συνέντευξη στην Izvestia πως μελετούν νομοθεσίες ακόμα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, προκειμένου να βρουν διαδρομές παράκαμψης του ρωσικού εμπάργκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ