Τον Ιούνιο του 2006 ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ και ο Αλέξης Παπαχελάς ταξίδεψαν στην Ελβετία, την Ολλανδία και το Λονδίνο για να ρίξουν φως σε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες υποθέσεις που απασχόλησαν την Ελληνική δημοσιότητα: την υπόθεση της Σχοινούσας.
Ξεκινώντας από την μεγαλύτερη έκθεση αρχαιοτήτων στον κόσμο, στην Ολλάνδία, ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ επιχείρησαν να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται να δώσει στην Ιταλία έναν αρχαίο ελληνικό κρατήρα;
Ο Αλέξης Παπαχελάς αναζήτησε την αλήθεια στον γυαλιστερό κόσμο των μεγαλύτερων μουσείων της Αμερικής και μίλησε με τον διευθυντή του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης Φιλίπ ντε Μοντεμπέλο, σε μια αποκλειστική για την ελληνική τηλεόραση συνέντευξη.
Ακόμα, οι Φάκελοι μίλησαν στον στρατηγό της ιταλικής αστυνομίας και εξερεύνησαν την διαδρομή αρχαίων θησαυρών από το ελληνικό χώμα σε μία βίλα στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια. Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, η δημοσιογράφος Μαριάννα Κακαουνάκη ταξίδεψε στο Λονδίνο για να μάθει ποιοι ήταν οι Ρόμπιν Σάιμς και Χρήστος Μιχαηλίδης, οι δύο πιο πετυχημένοι αλλά και αμφιλεγόμενοι αρχαιοπώλες των δεκαετιών '70, '80 και '90.
Συνάντησε με την κάμερα της εκπομπής τον άνθρωπο που ήταν εκεί όταν πέθανε ο Χρήστος Μιχαηλίδης, κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με φίλους σε μία βίλα στην Τοσκάνη.
- See more at: http://folders.skai.gr/main/theme?id=150&locale=el#sthash.0ZCxGFLj.dpuf
(http://dia-kosmos.blogspot.gr/2014/06/blog-post_5.html
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αθέατα μεν, αλλά της φήμης και της αξίας του.Σίγουρα, για να μπορέσει κανείς να καταλάβει ποιοι ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ αυτόν τον ΚΟΣΜΟ, πρέπει να επισκεφθεί αυτούς τους ανθρώπους. Εκεί διαφαίνεται αμέσως ότι όλοι οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ του ΚΟΣΜΟΥ είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ αυτών των επίγειων ΘΕΩΝ ή εκείνων που πήραν την μοίρα του κόσμου στα χέρια τους και παίζουν τον ρόλο του Θεού στην ΓΗ.
Μας υποδέχθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Τριμερούς Ντέιβιντ Ροκφέλλερ, ο οποίος απευθυνόμενος σε μένα για να με βγάλει από την δύσκολη θέση, μου είπε: «Έλα να σου δείξω ελληνικά αγάλματα είναι η πιο όμορφη συλλογή μου».
Πράγματι σε μια τεράστια αίθουσα υπήρχε ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. Η αρχαία ελληνική τέχνη σ’ όλο της το μεγαλείο. Όταν συνήλθα κάπως του είπα σιγανά: «χαίρομαι που εκτιμάτε το ελληνικό πνεύμα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!