Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Rosatom: Καραγκιοζιλίκια τα σχέδια του ΝΑΤΟ για αποστολή αντιπροσωπίας στα πυρηνικά εργοστάσια της Ουκρανίας

Ο κρατικός οργανισμός πυρηνικής ενέργειας Rosatom δεν κατανοεί για ποιον λόγο σχεδιάζει το ΝΑΤΟ να στείλει αντιπροσωπία ελέγχου ασφαλείας στα πυρηνικά εργοστάσια της Ουκρανίας. 

«Καραγκιοζιλίκια» χαρακτήρισε τα εν λόγω σχέδια ο γενικός διευθυντής της Rosatom Σεργκέι Κιριγιένκο στο ITAR-TASS, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ 2014 που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη.

Σχολιάζοντας δε τη δήλωση που έκανε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσενστις 19 Μαΐου, ο Κιριγιένκο είπε ότι «η ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής ήταν ανέκαθεν προνόμιο του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), ο οποίος κάνει καλά τη δουλειά του και απασχολεί κορυφαίους ειδικούς».

Η προσπάθεια του ΝΑΤΟ να υποκαταστήσει τους ειδικούς του ΔΟΑΕ μοιάζει «σαν περίεργη έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, ο οποίος έχει άμεμπτη φήμη» σημείωσε ο επικεφαλής της Rosatom και εξέφρασε την άποψη ότι η ασφάλεια των ουκρανικών πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας δεν πρέπει να έχει σχέση με την πολιτική. «Το ΝΑΤΟ μπορεί να διαθέτει σπουδαίους ειδικούς», υπογράμμισε ο Κιριγιένκο, αλλά ο καθένας πρέπει να κοιτάζει τη δουλειά του, μιας και δεν είναι δουλειά του ΔΟΑΕ να ασχολείται με τη διευθέτηση συγκρούσεων.

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ