Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Αμερόπληπτη έρευνα για την τραγωδία στην Οδησσό ζητά η Μόσχα – Επιστολή Λαβρόφ σε ΟΑΣΕ, ΟΗΕ, Ε.Ε.

Την αμερόληπτη και εις βάθος έρευνα για τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας στην οδησσό, που κόστισε τη ζωή 48 αθώων ανθρώπων ζητά η Ρωσία. 

Με επιστολή προς τους επικεφαλής διεθνών οργανισμών,
το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει την αδιαφανή “κεκλεισμένων των θυρών" έρευνα, στην οποία προχωρά η ουκρανική Verkhovna Rada (το κοινοβούλιο της Ουκρανίας).

Αποδέκτες της επιστολής του ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είναι ο πρόεδρος του ΟΑΣΕ Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ, ο Γ.Γ του ΟΑΣΕ Λαμπέρτο Τζανιέρ , ο Γ.Γ. Του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο Υπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι και ο Γ.Γ. Του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόρμπγερν Γιάγκλαντ.

Η Ρωσία καλεί επισταμένως τις ηγεσίες των κορυφαίων διεθνών οργανισμών να χρησιμοποιήσουν όλους τους δυνατούς τρόπους επιρροής στο καθεστώς του Κιέβου το οποίο ουσιαστικά σαμποτάρει την έρευνα, προκειμένου να διεξαχθούν αντικειμενικά και αμερόληπτα αποτελέσματα και χυθεί φως στα αίτια της τραγωδίας, γράφει η ανακοίνωση, τονίζοντας πως θα πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και οι ηθικοί αυτουργοί που βρίσκονται πίσω από τους ενόχους της πολύνεκρης πυρκαγιάς.

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ