Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΗΠΑ εναντίον των κυβερνήσεων που λαμβάνουν μέτρα κατά της της NSA

Αυτή την εβδομάδα, ανώτατοι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν το θράσος να επικρίνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το γεγονός ότι θέλει να χτίσει το δικό της σύστημα τηλεπικοινωνιών που θα αποσκοπεί στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και των τηλεφωνικών κλήσεων, έναντι της κατασκοπείας της NSA.

Πιο συγκεκριμένα, το Γραφείο του Εκπροσώπου Εμπορίου των ΗΠΑ (USTR) χαρακτήρισε το σύστημα και τα μέτρα ασφάλειας ως «δρακόντεια» και υποστήριξε ότι οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας θα δεχτούν τεράστιο οικονομικό χτύπημα, εάν οι ηγέτες της ΕΕ εγκρίνουν τα μέτρα αυτά.

“Οι πρόσφατες προτάσεις από χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία ενός αποκλειστικά ευρωπαϊκού ηλεκτρονικού δικτύου ή δημιουργία εθνικών δικτύων, θα μπορούσαν δυνητικά να οδηγήσουν σε υποβιβασμό ή οριστικό αποκλεισμό των ξένων προμηθευτών που προσφέρουν υπηρεσίες δικτύου, ή συνεργάζονται με την ΕΕ» τονίζει το USTR.

Το USTR επισήμανε επίσης ότι μια τέτοια δραστική κίνηση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αποτελούσε παραβίαση της συμφωνίας που έχει υπογραφεί μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, όσον αφορά τις διαδικτυακές υπηρεσίες.

Η συμφωνία Safe Harbor που διέπει την ανταλλαγή προσωπικών δεδομένων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιτρέπει σήμερα σε εταιρείες των ΗΠΑ να έχουν πρόσβαση σε ευρωπαϊκά δεδομένα.
secnews

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ