Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΡΩΣΙΑ: Νομοσχέδιο για την απαγόρευση εισαγωγής μη ελεγμένων μεταλλαγμένων προϊόντων

RIA Novosti
Αυστηρούς ελέγχους στα εισαγόμενα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα διατροφής θεσπίζει η Ρωσία, σύμφωνα με σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα νομικών υποθέσεων του Κρεμλίνου.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο συντάχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών και αποσκοπεί στην ενίσχυση του ελέγχου των εισαγόμενων μεταλλαγμένων προϊόντων αλλά και όσων πιθανόν παραχθούν στη χώρα με εισαγόμενους σπόρους GMO .

«Η εισαγωγή μεταλλαγμένων σπόρων αλλά και προϊόντων που περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά θα απαγορευθεί, εάν δεν πληρούνται οι αυστηρές προϋποθέσεις που θα θέτουν οι κρατικοί έλεγχοι» αναφέρει η έκθεση που συνοδεύει και αιτιολογεί το νομοσχέδιο.

Πρόσφατα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η χώρα οφείλει να προστατεύσει τους πολίτες από την κατανάλωση επικίνδυνων μεταλλαγμένων προϊόντων. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ για την απαγόρευση εισαγωγής μεταλλαγμένων σπόρων και προϊόντων στη Ρωσία. Εξάλλου, στο συνέδριο των βουλευτών των αγροτικών περιοχών με τη συμμετοχή αγροτικών φορέων από όλη τη χώρα, ο υπουργός ΓεωργίαςΝικολάι Φιοντόροφ επεσήμανε πως η Ρωσία θα πρέπει να παραμείνει μια περιοχή ελεύθερη από γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, προσθέτοντας ότι οι αρχές δεν θα επιτρέψουν να δηλητηριαστούν οι πολίτες.

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ