Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Η πολιτική του "πουρμπουάρ" και οι "ένστολοι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Φαίνεται πως η κατά κόρον χρήση της λέξεως «ένστολοι», για τον χαρακτηρισμό των αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της Χώρας, έχει δημιουργήσει στα κορυφαία πολιτειακά και πολιτικά πρόσωπα της χώρας μας κάποια σύγχυση - πιθανώς και ταύτιση – με τους συμπαθείς θυρωρούς των μεγάλων ξενοδοχείων της Πλατείας Συντάγματος, όπου συχνάζουν.

Αυτό διαπιστώνεται από την φιλόφρονα χειρονομία του Προέδρου της Δημοκρατίας όταν, επισκεπτόμενος κατά το περασμένο Πάσχα μονάδα του Στρατού μας, έδωσε χρήματα (κατά φήμες 30 ευρώ) σε υπερήφανους άνδρες, «για να πιουν μπύρες», τα οποία αρχικώς αρνήθηκαν να αποδεχθούν. Τα έλαβαν εν τέλει, κατόπιν της εντόνου πιέσεως, σχεδόν εκλιπαρήσεώς του.

Χθες ο Πρωθυπουργός της χώρας με μεγάλη ικανοποίηση ανακοίνωσε τη διανομή του πλεονάσματος σε «φτωχότερους Έλληνες και στους ένστολους». Διαπιστώνεται λοιπόν συνταυτισμός της αντιλήψεως επί του θέματος, από τους δύο κορυφαίους πολιτειακούς άρχοντες, Προέδρου και Πρωθυπουργού, που όπως φαίνεται, αδυνατούν να διακρίνουν τις στολές των αξιωματικών και υπαξιωματικών των ΕΔ από τις στολές των σεκιουριτάδων, των θυρωρών, των μουσικών της δημοτικής μπάντας κλπ ενστόλων. Χαρακτηριστικό δε δείγμα του σεβασμού της Κυβέρνησης, προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι και το γεγονός ότι επελέγη ο Θεόδωρος Πάγκαλος για να εκπροσωπήσει, προ ολίγων ημερών, την ελληνική προεδρία στη συνάντηση της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, ο οποίος έχει δηλώσει ασυστόλως ότι «οι στρατιωτικοί είναι αντιπαραγωγικοί».

Λίγες εβδομάδες προ της διεξαγωγής των Ευρωεκλογών η Κυβέρνηση σπεύδει να μοιράσει ολίγα ψιχία σε κατηγορίες εκλογέων, τους οποίους ελπίζει να εξαπατήσει για μια ακόμη φορά και να υφαρπάξει την ψήφο τους. Ψιχία τα οποία βεβαίως θα πάρει πίσω εντόκως, με άλλες μειώσεις και νέους φόρους, μετά τις εκλογές. Ο Αντώνης Σαμαράς, ως αρχηγός της ΝΔ, προ των εθνικών εκλογών του Μαΐου του 2012, έδινε υποσχέσεις ότι «θα αποκαταστήσει τις αδικίες που υπέστησαν οι ένστολοι». Όχι μόνο δεν αποκατέστησε τις αδικίες, αλλά προέβη το Νοέμβριο του 2012 στην μείωση των μισθών και στην εξωφρενική διπλή μείωση των συντάξεων των στελεχών των ΕΔ, ώστε η σύνταξη του Έλληνος Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, να είναι κατώτερη ενός συνταξιούχου υπαλλήλου, οιασδήποτε ΔΕΚΟ. Ίσως να συμφωνεί ενδομύχως με τον κύριο Πάγκαλο, ότι οι «στρατιωτικοί είναι αντιπαραγωγικοί».

Αυτή όμως είναι η σταθερή, παραδεδεγμένη πρακτική των κυβερνητικών πολιτικών της μεταπολίτευσης. Ακατάσχετες προεκλογικές υποσχέσεις, εξαπάτηση των εκλογέων με την διανομή πενταροδεκάρων και στη συνέχεια ανατροπή κάθε υποσχέσεως. Στο πλαίσιο αυτής την πρακτικής, ο σημερινός Πρωθυπουργός, εκλεγόμενος Βουλευτής από την ηλικία των 27 ετών, αποδεικνύεται ένας επαγγελματίας και δεξιοτέχνης πολιτικός του ψέματος και της εξαπάτησης.

Αν παρά ταύτα, με την πολιτική του «πουρμπουάρ», κατορθώσει να πάρει αυτό που θέλει, θα του αξίζουν συγχαρητήρια. 

Αντιθέτως, αν οι «ένστολοι» στους οποίους απευθύνεται - διότι τους θεωρεί δεδομένη εκλογική του πελατεία - και οι Έλληνες εκλογείς τον τιμωρήσουν σκληρά με την ψήφο τους, τότε θα βιώσει και αυτός και το κόμμα του την οδύνη της κατάρρευσης και των συνεπειών της, για όσα δεινά έχουν προκαλέσει μέχρι τώρα στην Πατρίδα.

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ