Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Στις 13 Μαΐου 2008 η ΔΕΗ αποφασίζει για το «δώρο» των 80 εκατ. ευρώ στον Μυτιληναίο!

Σχόλιο: Τι έχουν κάνει για την Ελλάδα όλοι αυτοί οι μεγαλοεπιχειρηματίες; Μόνο να τρώνε εις βάρος των Ελλήνων μαζί με τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ; 

Παρά τη γενική κατακραυγή, επιμένει ο Φώλιας στο μέγα σκάνδαλο.....Που τελικά θα πληρώνουν οι καταναλωτές....


Η προκλητική «λεόντειος» συμφωνία ΔΕΗ - Αλουμίνιον της Ελλάδος (Μυτηλιναίος), που θα προσπορίζει ένα υπέρογκο ετήσιο δώρο 80 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία, αναμένεται να επικυρωθεί, όπως όλα δείχνουν, και τυπικά στις 13 Μαΐου, ημερομηνία που έχει οριστεί η κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ.

Όπως έχει επισημανθεί κατά κόρον από σύσσωμη την αντιπολίτευση, τους συνδικαλιστές και τον Τύπο, η απόφαση μετατροπής της μονάδας από αυτοπαραγωγό σε συμπαραγωγό θα ζημιώσει τη ΔΕΗ με 80 εκατ. ευρώ ετησίως, αφού η Αλουμίνιον της Ελλάδος διεκδικεί και δικαστικώς την παράταση του μειωμένου τιμολογίου (μισοτιμής) που είχε από το '60 ακόμη ως ΠΕΣΙΝΕ για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, την ώρα που η ίδια θα «πουλάει» σε διπλάσια σχεδόν τιμή το ρεύμα που θα παράγει!

Πρόκειται για ένα «σκαστό» και «καραμπινάτο» σκάνδαλο που, άγνωστο με ποιανού τις πλάτες, ο κ. Φώλιας έσπευσε να προσυπογράψει με την έγκριση της σχετικής απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), παρά τις αντιδράσεις, ακόμη και του προκατόχου του και νυν προέδρου της ελληνικής Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, αλλά και άλλων μελών της κυβέρνησης που είναι πυρ και μανία...

Το ερώτημα είναι αν θα συναινέσουν όλα τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ ή κάποιοι θα διαφοροποιηθούν και δεν θα περάσει η απόφαση, πράγμα βέβαια δύσκολο. Το βέβαιο είναι ότι το «δώρο» προς τον κ. Μυτιληναίο θα το πληρώσουν οι καταναλωτές!

Τέλος, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τεθεί θέμα απιστίας για την όλη μεθόδευση, περίπτωση κατά την οποία αναμένεται να ακολουθήσει «βροχή» αγωγών από τους μετόχους της επιχείρησης κατά της διοίκησης της ΔΕΗ και όχι μόνο για το σκανδαλώδες… «χουβαρνταλίκι».
ΠΑΡΟΝ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ