Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Ο θεός του Ισλάμ (ΓΙΑΧΒΕ-ΜΩΑΜΕΘ) -Nόμιμοι οι βιασμοί γυναικών στο Αφγανιστάν! Ο Δένδιας θα το συμπεριλάβει σε κανέναν νόμο για την Αλιεία;

Με το νόμο θα μπορούν οι άνδρες να βιάζουν τις γυναίκες, αν σχετικό νομοσχέδιο επικυρωθεί από τον πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι.

Το νομοσχέδιο που έχει εγκριθεί από τα δύο σώματα του αφγανικού κοινοβουλίου απαγορεύει στους εισαγγελείς να ανακρίνουν συγγενείς οποιουδήποτε κατηγορουμένου για εγκλήματα σε βάρος γυναικών.

Εφόσον, λοιπόν, τα περισσότερα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης συμβαίνουν μέσα στην οικογένεια του θύματος, ο νόμος θα προστατεύει το δράστη αφήνοντας εκτεθειμένη και απροστάτευτη τη γυναίκα που έχει κακοποιηθεί.

«Πρόκειται για κοροϊδία. Θα είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν δίκες για υποθέσεις βίας σε βάρος γυναικών. Οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι θα δε θα δικαιωθούν», αναφέρει η Μανίζα Ναντέρι, διευθύντρια της ομάδας Γυναίκες για τις Αφγανές Γυναίκες.

Αυτό «θα καταστήσει τη δίωξη των προσώπων που διαπράττουν» τέτοια εγκλήματα «εξαιρετικά δύσκολη», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Θα ζητήσουμε από τον πρόεδρο να μην επικυρώσει το νόμο αν δεν αλλάξει. Θα ασκήσουμε πίεση», δήλωσε η Σελάι Γκαφάρ διευθύντρια ασύλου που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε γυναίκες και παιδιά του Αφγανιστάν (Humanitarian Assistance for the Women and Children of Afghanistan).

Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επαναληφθεί η επιτυχία της καμπάνιας της ομάδας της το 2009, όταν πίεσαν τον Καρζάι να αλλάξει το νόμο που όριζε τον βιασμό της γυναίκας από τον σύζυγό της ως δικαίωμά του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ