Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Και τον λόρδο Χάνευ, πρόεδρε, ως γενικό ειδικό σύμβουλο!

Φανούλα Αργυρού, Λονδίνο
Agora Dialogue


Οι κ.κ. Πόλυς Πολυβίου και Αλέκος Μαρκίδης, αμφότεροι διζωνικότεροι των διζωνικών, διορίστηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας νομικοί σύμβουλοι, ο πρώτος ως νομικός σύμβουλος του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς και ο δεύτερος ως συντονιστής της ομάδας που θα συμβουλεύει στα θέματα του κυπριακού. Συμπληρώνεται σιγά σιγά το καρέ των διζωνικών, ανανιστών πέριξ της επαναφοράς του απορριφθέντος Σχεδίου Ανάν.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2008 η «Σημερινή» αναφέρθηκε σε δηλώσεις του μ. Ρ. Ντενκτάς ο οποίος αναφερόμενος στο Σχέδιο Ανάν αποκάλυψε το μυστικό και έγραψε η τουρκοκυπριακή «Βολκάν»:

«Ο Κληρίδης εκμεταλλευόμενος την απουσία μου από το νησί, για ιατρικούς λόγους λόγω προβλημάτων με την καρδιά μου, ανέλαβε ένα αποφασιστικό ρόλο στην σύνταξη του Σχεδίου Ανάν και υποσχέθηκε σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ότι οι Ελληνοκύπριοι θα το υπερψήφιζαν».

Είναι γνωστό ότι ο κ. Αλέκος Μαρκίδης στενός συνεργάτης του μ. Γλ. Κληρίδη υπήρξε και θεωρείται παράλληλα με τον Γλ. Κληρίδη ως ένας από τους «αρχιτέκτονες» του απορριφθέντος Σχεδίου Ανάν των Βρετανών υπό την … εποπτεία του λόρδου Χάνευ. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως (λόρδος Χάνευ) παρευρέθηκε και κάθισε μεταξύ των «επισήμων» στην διάλεξη του Προέδρου Αναστασιάδη στο London School of Economics – κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στην βρετανική πρωτεύουσα. Το ίδιο βράδυ που στον σύντομο, αλλά ουσιώδη χαιρετισμό του ο υφυπουργός Ευρώπης κ. Ντέβιντ Λίττινγτον, έκανε σίγουρο να υπενθυμίσει δημόσια στον πρόεδρο Αναστασιάδη, πόσο πλούσια και με ψηλές προδιαγραφές φιλοξενία και υποδοχή του επεφύλαξε το Φόρειν ΄Οφις. Για πρώτη φορά σε Κύπριο πρόεδρο από της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας…
Κρίμα που αποδήμησε εις Κύριον ο Γλ. Κληρίδης αν και ήταν η επιθυμία του, παρά να μην περνούσε το Σχέδιό τους (Ανάν) το 2004. Ζεί όμως ο λόρδος Ντέιβιντ Χάνευ. Ο οποίος μας έταξε το 2004 ότι παρόλο ότι απορρίψαμε το εν λόγω σχέδιο του Φόρειν ΄Οφις, που τους πήρε αρκετά χρόνια να το τελειοποιήσουν με τη βοήθεια επώνυμων δικών μας ξεκινώντας με τόσα σχέδια, προσχέδια, χάρτες και υπολογισμούς από το 1975 οι άνθρωποι, θα μας το ξαναφέρνουν μέχρι να το δεχτούμε. Ωραία λοιπόν, τώρα που ξεκίνησε η επαναφορά του, πρέπει να τον διορίσει και εκείνον ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Συνταξιούχος είναι, άνεργος όντως, μπορεί να διοριστεί ως έμμισθος, μάλιστα με υψηλή εποπτικά καθήκοντα ως γενικός ειδικός σύμβουλος! Για να μην χρειαστεί να μας το… ξαναφέρουν, μπορεί μέχρι την επόμενη φορά να αποδημήσουν και άλλοι!


Προς το συμφέρον της Κύπρου η ένταξη της Τουρκίας....
Στο προσκήνιο πάλι ο Λόρδος Χάνεϊ
21 Νοεμβρίου 2010 09:51
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/6158


Τώρα που ο ΟΗΕ εντείνει τις προσπάθειες του για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό είναι η στιγμή για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να βάλουν μερικές νέες ιδέες στη διαπραγματευτική διαδικασία και να παράσχουν στον Οργανισμό την υποστήριξη που χρειάζεται, αν πρόκειται να συμφωνηθούν συμβιβασμοί στα κύρια θέματα που συζητούνται, γράφει σε επιστολή του στην εφημερίδα «Financial Times» ο τέως Αντιπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό, Λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Κύπρος θα πρέπει να αφήσει ολάνοικτες τις πόρτες για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

«Είναι προς το συμφέρον της Κύπρου όπως η προσπάθεια της Τουρκίας για ένταξη σημειώσει σταθερή και σε συνέχεια αποφασιστική πρόοδο διότι μόνο αυτό θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη διευθέτηση του Κυπριακού», αναφέρει Λόρδος Χάνεϊ, διότι η ιδέα για ένταξη της Τουρκίας ενώ η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη, όπως υποστηρίζει, είναι αναξιόπιστη.

«Ο αποκλεισμός, με υποκίνηση της Κύπρου, πολλών κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας», συνεχίζει η επιστολή, «όσο και αν δικαιολογείται, ενεργεί εναντίον της βασικής επιδίωξης για τη λύση, ιδιαίτερα όταν πίσω απ’ αυτή τη στάση παραμονεύουν άλλες χώρες μέλη που αποφεύγουν να πουν τι πραγματικά θέλουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ