Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Έρογλου: Οι έποικοι θα είναι υπήκοοι του νέου κράτους

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του συνδέσμου Τ/κ επιχειρηματιών και εκφράζοντας ικανοποίηση για την επίσκεψη, ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις που θα διασφαλίσουν τα οφέλη του τ/κ «λαού» με ίσους όρους.


Η ε/κ πλευρά, ανέφερε, έθεσε το θέμα των Βαρωσίων ως ΜΟΕ και προσπάθησε να ενεργοποιήσει τη διεθνή κοινότητα, δηλώνοντας ότι στις διαπραγματεύσεις τα πάντα εκτελούνται με το πάρε – δώσε και στην ατζέντα δεν υπάρχει θέμα «δώστε τα Βαρώσια».

Στο θέμα των υπηκοοτήτων, απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία του τ/κ συνδέσμου κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού, ο κ. Έρογλου είπε ότι όλοι τους είναι υπήκοοι του ψευδοκράτους. Αύριο, συνέχισε, εάν γίνει μια συμφωνία και πάει σε δημοψήφισμα θα ψηφίσουν όλοι όσοι είναι υπήκοοι του ψευδοκράτους. «Αυτοί, αυτόματα, εάν συμφωνήσουμε και προκύψει ένα νέο συνεταιριστικό κράτος, θα είναι υπήκοοι αυτού του κράτους.

Οι Ε/κ μπορεί να σκέφτονται διαφορετικά. Αλλά 40 χρόνια να αφήσουμε στους δρόμους τους ανθρώπους μας, να τους πούμε ‘δεν είστε υπήκοοί μας, πάρτε τα υπάρχοντά σας και πηγαίνετε στην Τουρκία’ δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα. Δεν υπάρχει δύναμη στον κόσμο που θα μας το επιβάλλει αυτό. Κάθε χώρα είναι υποχρεωμένη να στηρίξει τους υπηκόους της».

Όλοι σας, συνέχισε, προφυλάσσεστε από το «σύνταγμα» και για αυτό ούτε η Αμερική, ούτε η Ρωσία ούτε οι Ε/κ μπορούν να τους πουν ότι αυτοί που ήρθαν από την Τουρκία δεν θα είναι πλέον υπήκοοι και θα τους στείλουν πίσω. Από τα «εκ των ων ουκ άνευ θέματα», πρόσθεσε, είναι το να κάνουν άλλοι σχόλια για τους δικούς τους «υπηκόους». «να μην ανησυχείτε γι’ αυτό», τους είπε.
Επανέλαβε τη θέση του ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι από τις κόκκινες γραμμές της τ/κ πλευράς.

Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να φτάσουν σε ένα αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, προσθέτοντας ότι στο λαό πρέπει να δοθεί μια συμφωνία που θα μπορεί να γίνει αποδεκτή στα δημοψηφίσματα.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου εξέφρασε τη στήριξή του στον Τ/κ ηγέτη για την επίτευξη το συντομότερο μιας λύσης.
Εξάλλου, σε άλλη συνάντηση με σύνδεσμο που εξέφρασε ανησυχίες για την επιστροφή της Μόρφου και το θέμα των υπηκοοτήτων, ο Ντερβίς Έρογλου σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμη στην αρχή και το πάρε – δώσε δεν ξεκίνησε ακόμα.

Έχουν καθοριστεί τα κεφάλαια στο τραπέζι των συνομιλιών, είπε, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα επιταχυνθούν τις επόμενες εβδομάδες, ιδιαίτερα μετά τις επισκέψεις των διαπραγματευτών σε Αθήνα και Άγκυρα.
Την εβδομάδα, είπε, θα γίνονται δύο μέρες διαπραγματεύσεις και τις υπόλοιπες προετοιμασία, καθώς πρέπει να εξετασθούν οι λεπτομέρειες των απόψεων που θα τεθούν και να ληφθούν αποφάσεις. «Όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και συζητούνται κάποια θέματα, θα πρέπει οι ηγέτες να παρακαθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα γι’ αυτά. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί τίποτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπροστά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ