Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Σύλληψη απόστρατου αστυνομικού για κατασκοπεία-(παρέδιδε διαβαθμισμένα πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ σε ξένες πρεσβείες)

Στη σύλληψη ενός 56χρονου απόστρατου αστυνομικού στο Σιδηρόκαστρο Σερρών προχώρησαν οι αρχές καθώς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί τον περασμένο Νοέμβριο. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία, στον 56χρονο είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για παραβίαση μυστικών της πολιτείας και κατασκοπεία καθώς φέρεται να παρέδιδε διαβαθμισμένα πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ σε ξένες πρεσβείες. 

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω αστυνομικός παρήγαγε φωτοαντιγράφα από τα διαβαθμισμένα πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ που διαβιβάζονταν στις αστυνομικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και στα αστυνομικά τμήματα κωμόπολης των Σερρών και του Προμαχώνα όπου υπηρετούσε και εν συνεχεία τα έστελνε στις πρεσβείες χωρών από τις οποίες κατάγονται τα πρόσωπα (κυρίως αραβικής καταγωγής) που αναφέρονταν στα έγγραφα. 

Συνέπεια αυτού του γεγονότος ήταν να τεθούν σε άμεσο κίνδυνο οι διπλωματικές σχέσεις με συγκεκριμένες χώρες, οι πρεσβείες των οποίων αντέδρασαν έντονα στις υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών όταν πληροφορήθηκαν την ύπαρξη εγγράφων για υπηκόους τους. 

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη διερευνώνται και ευθύνες των προϊσταμένων του στα τμήματα όπου υπηρέτησε, για να εξεταστεί κάτω από ποιες συνθήκες τον τοποθέτησαν στις γραμματείες των τμημάτων όπου φτάνουν τα διαβαθμισμένα έγγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ