Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Όταν εργάζονται για το δικό τους συμφέρον (της Ελίτ) οι Πολιτικοί, το ονομάζουν Ομάδα Φιλίας από τη Σαουδική Αραβία;

Συνάντηση Γιάννη Μανιάτη με την Ομάδα Φιλίας Σαουδικής Αραβίας–Ελλάδας και τον Σαουδάραβα Πρέσβη στην ΑθήναΣύσκεψη με μέλη της Ομάδας Φιλίας Σαουδικής Αραβίας – Ελλάδας πραγματοποίησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας, Κώστας Μαθιουδάκης, καθώς και ο Πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, Rayed Khalid AKrimly.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι θερμές σχέσεις των δύο χωρών, όπως και οι οικονομικοί δεσμοί, που μπορούν να διευρυνθούν περαιτέρω μέσα από νέες συνέργειες που θα έχουν πολλαπλές ωφέλειες και για τις δύο πλευρές. Εξάλλου, η Σαουδική Αραβία παίζει σημαντικό ρόλο στα θέματα ενέργειας, καθώς είναι από τις πιο σημαντικές πηγές αργού πετρελαίου για τα ελληνικά διυλιστήρια, γεγονός που τελευταία έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα, αφού το 2012, οι ελληνικές εισαγωγές πετροχημικών από τη Σαουδική Αραβία ήταν πάνω από 2,5 δισ. ευρώ, ή το διπλάσιο από εκείνες του 2011, ενώ ο ελληνικός εμπορικός στόλος διαδραματίζει βαρύνοντα ρόλο στο εξωτερικό εμπόριο της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Μανιάτης, τέτοιες συναντήσεις ενισχύουν τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών. Ο Σαουδάραβας Πρέσβης και η αντιπροσωπεία της χώρας του έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις των εταιρειών του ενεργειακού τομέα, αλλά και για τα θέματα της ενεργειακής επάρκειας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου μπορεί να αναπτυχθεί πεδίο συνεργασίας με φορείς και οργανώσεις της χώρας μας. Ο Υπουργός ΠΕΚΑ ανέφερε τις θέσεις της χώρας μας στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας, συνδέοντας της προσπάθειες της Ελλάδας με τις προτεραιότητες που θέτει και κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ