Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Αυστραλία: Στροφή Από τις Ακριβές ΑΠΕ στον Φθηνό Λιγνίτη και κατάργηση του φόρου των ρύπων!...

Μειώνει τη συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό της μείγμα η Αυστραλία, λόγω κόστους, και στρέφεται προς την ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του πρωθυπουργού, Τόνι Άμποτ, ο οποίος τόνισε πως στροφή στις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας έχει εκτινάξει στα ύψη το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός έκανε τη δήλωση αυτή μετά την ανακοίνωση της ηλεκτροπαραγωγικής εταιρείας Stanwell Corporation ότι διακόπτει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με υγραέριο, λόγω κόστους και επιστρέφει στον λιγνίτη. 

Παράλληλα, η ίδια η εταιρεία ζήτησε να περιοριστεί ο στόχος της αύξησης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τις λεγόμενες ανανεώσιμες μορφές, γιατί αυτές είναι «πολύ δαπανηρές και επηρεάζουν την αγορά».

Ο Άμποτ είπε ότι θα γίνει σχετική έρευνα και θα αναθεωρηθούν οι στόχοι των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας με στόχο να γίνει πιο φτηνή η ενέργεια.

«Στόχος μας είναι να γίνει η Αυστραλία μια χώρα με τη φθηνότερη ενέργεια» εξηγησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι η Αυστραλία διαθέτει άφθονους πόρους ενέργειας, γαιάνθρακες και φυσικό αέριο (καθώς και πετρέλαιο) και δεν πρέπει να είναι τόσο ακριβό το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ακόμη, υποστήριξε ότι η κατάργηση του φόρου των ρύπων θα συμβάλει στη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας.

energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ