Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η Ξηρασία Πλήττει τα Υδροηλεκτρικά της Τουρκίας

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη βροχής έχουν προκαλέσει πτώση της αγροτικής παραγωγής και ανησυχία για την ενεργειακή επάρκεια στην δυτική και κεντρική Ανατολία.

Τα επίπεδα του νερού στα φράγματα της περιοχής έχουν μειωθεί σε οριακά επίπεδα, ενώ οι θερμοκρασίες σε όλη την Τουρκία είναι 10 βαθμοί Κελσίου παραπάνω από τον μέσο όρο για αυτή την περίοδο του έτους, όπως τονίζει η εφημερίδα Χουριέτ.....

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης μπορεί να είναι μια πτώση της αγροτικής παραγωγής και αύξηση των τιμών κατά τουλάχιστον 20%, ενώ αντίστοιχη θα είναι και η επίδραση στις εξαγωγές, όπως εκτιμούν οι τοπικοί συνεταιρισμοί. Στον τομέα της ενέργειας, η κυβέρνηση ενδέχεται να καλύψει την μειωμένη ηλεκτροπαραγωγή από τα φράγματα με αυξημένη χρήση φυσικού αερίου το προσεχές καλοκαίρι.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, «η τωρινή μείωση της βροχόπτωσης στη χώρα επηρεάζει αρνητικά τα επίπεδα των φραγμάτων και θα περιορίσει την παραγωγή τους». Πρόσθεσε ότι η αυξημένη χρήση φυσικού αερίου το καλοκαίρι αναμένεται να έχει αντίκτυπο στις τιμές του.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Τουρκία παράγει το 25% του ηλεκτρισμού της από τα υδροηλεκτρικά.

energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ