Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ακραία η κατάσταση στην Κριμαία

Στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας έφθασαν οκτώ ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα.

Η αναμέτρηση στη μάχη για την Κριμαία συνεχίζεται. Ένοπλοι κατέλαβαν χθες το βράδυ το αεροδρόμιο της αυτόνομης χερσονήσου. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών στο Κίεβο ήταν στρατιώτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το Κίεβο μίλησε για εισβολή - «κατά παράβαση όλων των διεθνών συμφωνιών και κανόνων».

Το κανάλι Russia Today ανέφερε, επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του αεροδρομίου, ότι οι ένοπλοι έχουν εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις και πάλι αφού δεν συνάντησαν εκεί Ουκρανούς στρατιώτες. Σύμφωνα με το Russia Today, ζήτησαν συγγνώμη. Η λειτουργία του αεροδρομίου συνεχίζεται κανονικά. Στο αεροδρόμιο περιπολούν άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας.

Εν τω μεταξύ, η μεταβατική ηγεσία στο Κίεβο απέλυσε τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Η απόφασή αυτή έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελία του προσωρινού Προέδρου της Ουκρανίας Τουχίνοβ.

Το ουκρανικό Κοινοβούλιο κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να ασχοληθεί με την κατάσταση στη χερσόνησο. Ο προσωρινός Πρόεδρος Αλεξάντερ Τουρχίνοβ συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στο Κίεβο. Υπενθύμισε την συμφωνία του 1993 με την οποία οι μεγάλες δυνάμεις είχαν συμφωνήσει να εγγυηθούν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ