Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Σοκ για τους κατόχους bitcoin - Αίτηση πτώχευσης από τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ανταλλαγής

Η βασικότερη πλατφόρμα ανταλλαγής bitcoin Mt. Gox έχει χάσει σχεδόν όλα τα αποθέματα των εικονικών νομισμάτων και κατέθεσε αίτηση πτώχευσης σε δικαστήριο του Τόκιο, σύμφωνα με τους νομικούς εκπροσώπους της εταιρείας.

Δικηγόρος της επίμαχης ιαπωνικής εταιρείας ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι η πλατφόρμα ανταλλαγής έκανε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11. Σύμφωνα με το Dow Jones, η Mt.Gox είχε χρέη ύψους 6,5 δισ. γεν ή 63,6 εκατ. δολ.

Οι πελάτες της δεν μπόρεσαν να αποσύρουν τα bitcoins τους και να τα μετατρέψουν σε δολάρια. Η εταιρεία έριξε ευθύνες σε ένα σοβαρό “κενό” γνωστό ως “πλαστικότητα των συναλλαγών” που, όπως ανέφερε, αφήνει εκτεθειμένες σε χάκινγκ όλες τις ανταλλαγές.

Ο CEO της Mt.Gox, Mark Karpeles, επανέλαβε τα ίδια κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, κατηγορώντας την αδυναμία του συστήματος για την απώλεια των bitcoins. Όπως μάλιστα είπαν οι δικηγόροι της εταιρείας, η Mt.Gox μάλλον έχει χάσει σχεδόν όλα της τα εικονικά νομίσματα, οδηγώντας σε “μαύρη τρύπα” μεγέθους 2,8 δισ. γεν.



Ο CEO της Mt.Gox, Mark Karpeles

Όπως μεταδίδει ο Dow Jones, έαν ισχύουν οι υπολογισμοί της Mt.Gox ότι χάθηκαν believed 750.000 νομίσματα πελατών και 100.000 δικά της, τότε το ποσό που χάθηκε ισοδυναμεί με 500 εκατ. δολάρια με τις τρέχουσες αγοραίες τιμές.

Η Mt.Gox, που κάποτε ισχυριζόταν ότι διαχειρίζεται περί το 80% όλων των συναλλαγών μεταξύ δολαρίου – bitcoin παγκοσμίως, είναι μια online αγορά όπου ο κόσμος μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει bitcoin, χρησιμοποιώντας διαφορετικά νομίσματα.

Στο μεταξύ, οι ιαπωνικές αρχές ερευνούν τις συνθήκες τους αιφνιδιαστικού κλεισίματος του ανταλλακτηρίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Το πρωί η τιμή του εικονικού νομίσματος ήταν σταθερή στα 550 δολάρια

Πηγή: | newmoney.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ