Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Δολοφονικές τάσεις παιδιών στη Σάμο! 2 τραυματίες!!!

Το είχαμε γράψει και πέρυσι σε σχετικό άρθρο, είχαμε προειδοποιήσει, αλλά κανείς (όπως πάντα) δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία!

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης ανάμεσα σε μαθητές και παιδιά στο Βαθύ, να χωρίζονται σε ομάδες και με απίστευτο μίσος να χτυπιούνται στα σοκάκια και στον εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας έχει ξεπεράσει κάθε όριο!

Πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησε με απλά μπουγελώματα (με φούσκες νερού), μετά από μερικά χρόνια προχώρησε με αυγά, αλλά τα 2-3 τελευταία χρόνια ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!

Όπως αναφέρουν και τα ίδια τα παιδιά σε σελίδα στοFacebook "Μαθητική Ενημέρωση", η κατάσταση φέτος ήταν ανεξέλεγκτη, όπου σημειώθηκαν φαινόμενα εξωφρενικά (όπως γράφουν), με χρήση φλογοβόλων (αναμένος αναπτήρας, μπροστά απο αφρό) και με εκτόξευση ακόμη και τομάτας όπου μέσα είχαν βάλει λεπίδες!!!

Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει τραυματισμός 2 παιδιών, με το ένα να μετρά μερικά ράμματα στο πρόσωπο και το άλλο σκισήματα στο στόμα!!!

Στο τέλος υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας όπου αποκατέστησε την τάξη!!!

Οι καταστηματάρχες του εμπορικού δρόμου είναι έξαλλοι με την κατάσταση αφού υπήρξαν και περιστατικά καταστροφής βιτρινών από τους πιτσιρικάδες.

Θα πρέπει επιτέλους αυτή η κατάσταση να σταματήσειΕΔΩ και ΤΩΡΑ και να υπάρξει παρέμβαση ώστε κάποιοι γονείς να πάνε κατηγορούμενοι στο ακροατήριο.

Αλλη λύση δεν υπάρχει...

Παρακάτω σας δημοσιεύουμε την αναφορά που γίνεται για τα περιστατικά, από την σελίδα των μαθητών στοFacebook και να καταλάβετε τι εγινε εκείνη την νύχτα:
''Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης, οι μικροί κάτοικοι της πρωτεύουσας της Σάμου, ξεφαντώνουν, διεξάγοντας τον περίφημο "πόλεμο".

Το πρόβλημα που προκύπτει, είναι ότι κάθε χρόνο, οι μαθητές ανανεώνουν προς το χειρότερο τα πολεμοφόδια τους. Για να καταλάβετε σε τι αναφέρομαι, όσοι βέβαια δεν κατοικείτε στο Βαθύ, γιατί οι υπόλοιποι το ξέρετε καλά, θα κάνω μια σύντομη ιστορική αναδρομή.

Το πατροπαράδωτο έθιμο της Σάμου και συγκεκριμένα του Βαθιού ήταν ο "πόλεμος".

Αυτός, τα πρώτα χρόνια, γίνονταν με μπουγέλωματα, είτε με νερό, είτε με κολόνιες και αρώματα. Τα τελευταία 5-6 χρόνια όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Αρχικά εισήχθησαν στο έθιμο οι αφροί, οι οποίοι και κατοχυρώθηκαν, με την αιτιολογία "ε, αφρός είναι ρε παιδί μου, δε θα σε φάει κιόλας".

Στη συνέχεια περάσαμε στο φαινόμενο της ρίψης αυγών, τα οποία αποτελούν σοβαρό αίτιο τραυματισμού αν τα "φας" στο κεφάλι. Το κακό όμως παράγινε τα τελευταία δύο με τρία χρόνια.

Παρατηρούμε φαινόμενα βανδαλιστικά και συνάμα εξωφρενικά. Φλογοβόλα(αναμένος αναπτήρας, μπροστά απο αφρό), πέτρες, αυγά, γιαούρτια, τομάτες, λεπίδες σε τομάτες κ.α

Είναι εύκολο κανείς να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου, αρκεί μόνο να βρισκόταν την Τσικνοπέμπτη 22/2 στην πόλη της Σάμου. " Πέταξαν τομάτα και μέσα είχαν βάλει ξυραφάκι.

Έσκισαν το πρόσωπο ενός παιδιού" επιβεβαιώνει μαθητής του Γυμνασίου έντρομος.

Πράγματι, επιτήδειοι, εκσφενδόνισαν τομάτα με ξυραφάκια σε δυο μαθητές, τους οποίους και τραυμάτισαν, ευτυχώς όχι σοβαρά. Ο ένας τη γλύτωσε με μερικά ράμματα στο πρόσωπο και ο άλλος με ένα σκίσιμο κοντά στο στώμα.

Η Αστυνομία επενέβη και έλεγξε τις τσάντες με τα "πυρομαχικά" ορισμένων παιδιών και αποκατέστησε την τάξη.

Ωστόσο, το θέμα δεν πρέπει να αφορά μόνο τη δικαιοσύνη.

Αυτού πρέπει να επιληφθεί η ίδια η κοινωνία''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ