Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Επιστρέφει 176 εκατ. ευρώ ο Λαυρεντιάδης-Οι Εβραϊκή δικαιοσύνη δεν τα θέλει; Γιατί; Μήπως αν αποβιώσει, αυτά τα χρήματα θα πάνε στο ΚΙΣΕ; Δίνει ακόμη και Χρυσό!!!

227 στο σύνολο με τα 51 που έχει ήδη καταβάλει
Επιστρέφει 176 εκατ. ευρώ ο Λαυρεντιάδης-Κινδυνεύει η ζωή του, τονίζουν οι δικηγόροι του

(upd 24/2 19.20)Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της υγείας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, έκρουσαν τη Δευτέρα σε συνέντευξή Τύπου, που παραχώρησαν δικηγόροι του επιχειρηματία- μέλη της ομάδας των νομικών που έχουν αναλάβει την υπεράσπισή του καθώς και δυο ιατροδικαστές. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης – που παραχωρήθηκε ενώ αναμένεται το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για το αν θα αποφυλακιστεί ή όχι ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας- παρουσιάστηκαν και φωτογραφίες που «μαρτυρούν» κατά τους ιατροδικαστές, την ραγδαία επιδείνωση της υγείας του 42χρονου ασθενούς, λόγω (και) της προσωρινής του κράτησης εδώ και 15 μήνες στον Κορυδαλλό.

Ο Λ. Λαυρεντιάδης, που αντιμετωπίζει σειρά κακουργηματικών κατηγοριών για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 700 εκατ. ευρώ από την τράπεζα Proton Bank, πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα που τον καθιστά, όπως τόνισαν δικηγόροι και ιατροδικαστές, ανάπηρο σε ποσοστό άνω του 80%. Παράλληλα, οι δικηγόροι του επιχειρηματία ανακοίνωσαν ότι είναι τελικώς εφικτή η επιστροφή στην Ελλάδα ποσού 220 εκατ. ευρώ που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία στην Ελβετία. Τα κεφάλαια αυτά, σύμφωνα με τους νομικούς παραστάτες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, είναι νόμιμα και φορολογημένα χρήματα και μπορούν να επιστραφούν στην χώρα και να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτησή των επίμαχων δανείων.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το protothema.gr, κατά τη συνέντευξή Τύπου, ο εκ των δικηγόρων του επιχειρηματία, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφέρθηκε καταρχάς στην εισαγγελική πρόταση για αποφυλάκιση του επιχειρηματία με καταβολή εγγύησης ύψους 100. εκατ. ευρώ. «Σε καμία χώρα του κόσμου δεν έχει υπάρξει ποτέ πρόταση για τόσο υψηλή εγγυοδοσία» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος και προσέθεσε πως ουδεμία ποινική ευθύνη φέρει ο επιχειρηματίας για τα επισφαλή δάνεια της Proton Bank.

«Όλα έγιναν νόμιμα και τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες» είπε ο ίδιος και προσέθεσε πως από τα 700 εκατ. ευρώ των επισφαλών δανείων τα 380 εκατ. ευρώ πήγαν στην «καλή Proton Bank» και εξυπηρετούνται πλέον κανονικά, ενώ τα υπόλοιπα, κατά τον συνήγορο πάντα, εκταμιεύθηκαν σε μια περίοδο ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν ήταν στην τράπεζα.

«Ότι περνάει από το χέρι του το έχει κάνει. Βρίσκεται δυστυχώς πολύ κοντά στο μοιραίο ραντεβού με το θάνατο» είπε ακόμη ο κ. Δημητρακόπουλος για να επισημάνει πως στο πλαίσιο της ανάκρισης που είχε διενεργηθεί για την υπόθεση της Proton Bank ουδέποτε διατάχθηκε λογιστική πραγματογνωμοσύνη ώστε, όπως είπε, να διαπιστωθεί το ακριβές ποσό των αποκαλούμενων επισφαλών δανείων αλλά και το μερίδιο της ευθύνης που μπορεί να φέρει ο επιχειρηματίας.

Ακόμη, ο ίδιος επισήμανε πως ποτέ οι ελληνικές δικαστικές αρχές δεν όρισαν έναν ιατροδικαστική ή άλλης κατάλληλης ειδικότητας επιστήμονα για να βεβαιώσει για την κακή κατάσταση της υγείας του επιχειρηματία. «Ο Λ. Λαυρεντιαδης αποφάσισε τώρα να γνωστοποιήσει την κατάσταση της υγείας του, διότι βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο» εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Από την πλευρά της η δικηγόρος Αθηνών – Παρισίων κυρία Γεωργία – Κούβελα Πικέ επισήμανε πως η συνέχιση της προσωρινής κράτησης του επιχειρηματία ισοδυναμεί με «οδυνηρό βασανιστήριο» αφού οι συνθήκες κράτησης του, όπως ανέφερε η ίδια, είναι τέτοιες που τον εξευτελίζουν, καθώς θίγουν βάναυσα την αξιοπρέπειά του. Επικαλούμενη δε αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου η δικηγόρος επισήμανε ότι το σωφρονιστικό περιβάλλον του κρατούμενου πρέπει να είναι τέτοιο που δεν θα θίγει την αξιοπρέπειά του.

«Τα άνω άκρα του έχουν έρθει σε πλήρη αχρηστία. Μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Στηρίζεται στη θέληση των συγκρατουμένων του ώστε να μπορεί ανταπεξέρχεται στις ανάγκες της καθημερινής του υγιεινής» είπε από την πλευρά του ο ιατροδικαστής κ. Σωκράτης Τσαντίρης.

«Έχει επηρεαστεί το αναπνευστικό του σύστημα. Είναι μόλις 42 ετών και η κατάσταση της υγείας του είναι σε τέλμα. Είναι πάνω σε τροχαλητό καροτσάκι που ο ίδιος όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει» επισήμανε ο ιατροδικαστής και προσέθεσε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία δυνατότητα να περπατήσει, η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο και η μεταφορά του σε νοσοκομείο θα έκανε την κατάσταση ακόμη χειρότερη λόγω των επαπειλούμενων λοιμώξεων, πρέπει να μείνει στο ειδικό χώρο που έχει διαμορφώσει στην οικία του», προσέθεσε ο ίδιος. Την άσχημη κατάσταση της υγείας του επιχειρηματία βεβαίωσε και ο ιατροδικαστής Ευστράτιος Καλλίτσης.

«Επιστρέφει τα χρήματα»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος κ. Βασίλης Αθανασίου γνωστοποίησε τα αποτέλεσμα συνάντησης που είχε στην Βέρνη της Ελβετίας με τραπεζίτες παρουσία των εισαγγελικών αρχών της χώρας. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, κατά τη συνάντηση κρίθηκε ότι χρήματα του επιχειρηματία που βρίσκονται κατατεθειμένα σε τράπεζες της Ελβετίας είναι δυνατόν να επιστραφούν στην Ελλάδα, υπό τις εξής δυο προϋποθέσεις: Ο κάτοχός τους δηλαδή ο Λ. Λαυρεντιάδης να δώσει την εντολή για τον επαναπατρισμό τους και οι αρμόδιες ελληνικές αρχές να υποβάλλουν το σχετικό αίτημα.

Eξάλλου όπως ανέφερε η Αξία, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχει υποβάλει υπόμνημα προς τις εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με το οποίο καθιστά σαφές ότι συνεργάζεται με τις αρχές και επιθυμεί τη μεταφορά όλων των περιουσιακών του στοιχείων που βρίσκονται σε τράπεζες στη Ζυρίχη, τη Σιγκαπούρη, το Γιβραλταρ, ράβδους χρυσού και καταθέσεις σε δολάρια στη Deutsche Bank, υπέρ των “φερόμενων, ότι βλάφθηκαν νομικών προσώπων”.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Λαυρεντιάδης υποβάλλει έγγραφο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Ελβετίας, βάσει του οποίου τα εκ μέρους του παραχωρούμενα χρηματικά ποσά μπορούν άμεσα να εμβαστούν διατραπεζικώς στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση να συνδράμει και η Ελληνική Δικαιοσύνη ενόψει της δέσμευσης των χρημάτων αυτών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα η εξέλιξη αυτή θεωρείται καθοριστική για μέχρι πρότινος οι Ελβετοί δεν συναινούσαν στην επιστροφή τους.

Σύμφωνα με το υπόμνημα του κ. Λαυρεντιάδη τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει υπέρ των εις το εναντίον του κατηγορητήριο φερομένων ως βλαβέντων νομικών προσώπων είναι 176 εκατ. Ευρώ, 227 αν υπολογιστούν και τα 51 που έχουν ήδη δοθεί.

Πηγή: Επιστρέφει 176 εκατ. ευρώ ο Λαυρεντιάδης-Κινδυνεύει η ζωή του, τονίζουν οι δικηγόροι του | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/40854/epistrefei-176-ekat-eyro-o-layrentiadis-kindyneyei-i-zoi-toy-tonizoyn-oi-dikigoroi-toy#ixzz2uHIvyowW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ