Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ο Νέος διοικητής στην «προβληματική» αμερικανική NSA

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, προχώρησε στον διορισμό του αντιναύαρχου Μάικλ Ρότζερς, στη θέση του επικεφαλής της πανίσχυρης Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA: National Security Agency) και της υπηρεσίας Κυβερνοπολέμου (cyber-warfare) του Πενταγώνου.

Σε μια ασυνήθιστη μάλιστα κίνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post, ο πρόεδρος συνάντησε ο ίδιος τον αντιναύαρχο σε μια άτυπη «συνέντευξη».... προτού ανακοινωθεί ο διορισμός του στο κρίσιμο αυτό πόστο. Ο διορισμός του βάζει τέλος στη φημολογία που ήθελε να σταματά η «παράδοση» 62 ετών, διορισμού ανώτατου αξιωματικού στο πόστο.

Ο αντιναύαρχος Ρότζερς είναι εξειδικευμένος στην κρυπτογράφηση και θεωρούνταν επί μακρόν ως ο βασικός υποψήφιος να διαδεχθεί τον στρατηγό Κιθ Αλεξάντερ, στα χέρια του οποίου βρέθηκε η «καυτή πατάτα» μετά τις αποκαλύψεις τουΈντουαρνντ Σνόουντεν. Βρισκόταν στην ηγεσία της NSA από το 2005 και ήταν ο πρώτος επικεφαλής της Διοίκησης Κυβερνοπολέμου (Cyber Command) η οποία ιδρύθηκε το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ