Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ άναψε ο Ότμαρ Κάρας μετά την τορπίλη που εκτόξευσε κατά του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Ο επικεφαλής της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας, που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικα στις χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής, «κάρφωσε» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως στη συνάντηση που είχαν στο Στρασβούργο με τον Αλέξη Τσίπρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε χωρίς θέσεις, πρόγραμμα και προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

«Συναντηθήκαμε στο Στρασβούργο με τον κ. Τσίπρα, εκεί πάνω από μια ώρα τον ρωτήσαμε ποια είναι η εμπειρία σας, ως ηγέτης της αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι σας ποιες είναι οι προτάσεις σας τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα και επί μια ώρα δεν έλεγε τίποτα ο υπεύθυνος της αντιπολίτευσης», είπε ο Ότμαρ Κάρας και πρόσθεσε: «Το μόνο που είπε είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Καμία κριτική άλλης μορφής. Το μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην Έκθεσή μας. Αυτό έχω να πω».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίκος Χουντής και Νάντια Βαλαβάνη που ήταν παρόντες στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό. Διερρήγνυαν μάλιστα, τα ιμάτια τους πως ο Ότμαρ Κάρας δεν αναφέρθηκε σε καμία περίπτωση στον Αλέξη Τσίπρα. Αιτία το λάθος στην διερμηνεία, που παρουσίασε τον Αλέξη Τσίπρα σε Κύπρο.

«Αν σας πει ότι είπε Τσίπρας θα με φωνάξετε να του ρίξω μια κλωτσιά, δεν είναι δυνατόν να έρχεται στη Βουλή και να βρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», έλεγε οργισμένος στους διαδρόμους της Βουλής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μόλις αποσαφηνίστηκε από τον ίδιο τον Ότμαρ Κάρας ότι αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, στην Κουμουνδούρου σήμανε συναγερμός. Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «πολιτικό ζήτημα» που δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που θα ήταν παρών στο δείπνο προς τιμή της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θα έθετε το ζήτημα.

Νωρίτερα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο εκπρόσωπος της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χόαγκ Γκοτς είκπε πως «εάν δεν γίνει αναδιάρθρωση χρέους επί δεκαετίες θα έχετε προγράμματα λιτότητας»

Πηγή: ANT1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ