Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Οι μαθητές εμπόρευμα για τους ξενοδόχους!

Δεν έχει τέλος η κατεδαφιστική μανία της μνημονιακής κυβέρνησης...Βαβαί, παπαί!

Είχα πάρει απόφαση να χρησιμοποιώ κόσμια γλώσσα με το νέο έτος, αλλά οι κυβερνοάχρηστοι δεν μ’ αφήνουν ν’ αγιάσω. Μόλις διάβασα για τη φαεινή ιδέα περί λευκής εβδομάδας για χειμερινές διακοπές και έγινα μπαρούτι!
Είναι, λέει, πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων να μείνουν κλειστά τα σχολεία την εβδομάδα της Καθαρής Δευτέρας για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού!Βρε τι ακούμε σε τούτη τη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα και δεν έχουμε σηκωθεί ακόμη από τους καναπέδες για να γίνει το αγίνωτο. Ώστε τώρα θα νομοθετούν οι ξενοδόχοι για την Παιδεία και το αρμόδιο Υπουργείο θα υποκλίνεται στις ορέξεις τους!

Λες και δεν φτάνουν οι τρεις μήνες κλειστών σχολείων το καλοκαίρι, οι δεκαπέντε μέρες το Πάσχα, οι 15 μέρες τα Χριστούγεννα, οι ενδιάμεσες μεμονωμένες αργίες, οι συχνές πυκνές απεργίες των καθηγητών, οι (σ)καταλήψεις των μαθητών, τώρα θα δοθεί κι άλλη μία εβδομάδα κλειστών σχολείων, για ν' απογίνει το κακό…

Κι αυτό για να πάνε, λέει, τα παιδιά για χειμερινό τουρισμό! Και με τι λεφτά θα πάνε για σκι τα παιδιά, ρε; Πόσοι γονείς θα είναι σε θέση ν' αντιμετωπίσουν το κόστος μιας εβδομάδας τουρισμού μαζί με τα παιδιά τους; Και τα παιδιά των φτωχών που δεν θα πάνε πώς θα νιώθουν;

Κι όλα αυτά τα πρότειναν οι ξενοδόχοι μας! Πότε; Σε μια χρονιά που ο τουρισμός, όπως μας λένε, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! Άσε που οι περισσότεροι ξενοδόχοι φοροδιαφεύγουν άγρια εις βάρος των συνήθων υποζυγίων που έχουν γονατίσει από τους φόρους.

Αφήστε τους μαθητές και τις μαθήτριες ήσυχους βρε άθλιοι! Μην ξεσηκώνετε τα παιδιά του κόσμου, βρε τρισάθλιοι! Μην τα ξεμυαλίζετε!

Κάποιοι πρότειναν ο χειμερινός τουρισμός να είναι επιδοτούμενος!
Επιδοτούμενος από ποιον, βρε; Από το πτωχευμένο ελληνικό κράτος-μπάχαλο;
Κι από ποιους θα τα υπεξαιρέσει το κράτος για να επιδοτήσει τους ξενοδόχους με τα αγύριστα θαλασσοδάνεια,βρε αδίστακτοι; Εδώ κόβουν τα φάρμακα από τους συνταξιούχους, τα επιδόματα από τους ανάπηρους και τους πολύτεκνους, κι εσείς προτείνετε επιδότηση εκδρομών για τους μαθητές;

Η φαεινή αυτή ιδέα εφαρμόζεται, λέει, σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης!
Ε, λοιπόν, εμείς δεν είμαστε ούτε βόρεια ούτε κεντρική Ευρώπη. Είμαστε νότια και χρεοκοπημένη μέχρι τετάρτης γενεάς! Και ούτε έχουμε χιόνια το Μάρτιο μήνα που πέφτει η Καθαρή Δευτέρα.

Εξάλλου, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τα σχολεία έχουν λιγότερες διακοπές τη χρονιά, και ούτε γίνονται απεργίες καθηγητών και καταλήψεις. Διότι εκεί οι μαθητές πάνε στο σχολείο για να μάθουν και όχι για χαβαλέ και να πάρουν κάποιο απολυτήριο, διότι δεν υπάρχει παραπαιδεία με φροντιστήρια εκτός Λαμογιστάν.

Έτσι θ' αναβαθμίσετε η διαλυμένη Παιδεία, βρε άχρηστοι; Με περισσότερες διακοπές και χαβαλέ;

Εάν, ο μη γένοιτο, περάσει η πρόταση των ξενοδόχων, θα είναι όλοι οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας για φτύσιμο και ζουρλομανδύα, και τα έσχατα θα γίνουν χείρονα των πρώτων!

Αναρτήθηκε από Μαρία Σεφέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ