Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Η Αγγλία ανοίγει και πάλι μέτωπο με την Ε.Ε

Προειδοποιητικές βολές από τον Υπουργό οικονομικών της Αγγλίας προς την Ε.Ε είχαμε σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με δηλώσεις του οι οικονομικές σχέσεις των μελών της ευρωπαϊκής ένωσης πρέπει να βελτιωθούν, χωρίς να απειλείται η κυριαρχία των χωρών που δεν αποτελούν μέλη της Ευρωζώνης.

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός οικονομικών της Αγγλίας προειδοποίησε ότι η Μεγάλη Βρετανία δε πρόκειται να δεχτεί εκβιαστικά διλήμματα, ούτε πρόκειται να αλλάξει το σύστημα νόμων που ρυθμίζουν το θεσμικό πλαίσιο για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δε θα θέλαμε να βρεθούμε μπροστά στο δίλημμα να υιοθετήσουμε το ευρώ ή να αποχωρίσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ακόμη έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι η Eυρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται πίσω σε θέματα ανταγωνιστικότητας από χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα.

Οι δηλώσεις του φαίνεται να ενισχύουν την επιχειρηματολογία των ευρωσκεπτικιστών στην Αγγλία και να ανακινεί τη συζήτηση για το εάν η Αγγλία πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή ένωση στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ