Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

O Φυσικός Ζεόλιθος περιέχει Μόλυβδο. Το ξέρατε;----Μολυβδίαση, μια δηλητηρίαση απο φυσικό ζεόλιθο και ψεκασμούς…



Η μολυβδίαση προκαλείται απο την είσοδο μολύβδου στον οργανισμό. Αποτελεί ένα απο τα περισσότερο τοξικά στοιχεία της φύσης και σαφώς προσβάλλει περισσότερο τους πιο ευαίσθητους οργανισμούς, που είναι οι γέροι και τα παιδιά.

Η έκθεση στο μόλυδο προκύπτει π.χ. απο τη κατάποση νερού, απο τα αιωρούμενα σωματίδια μέσω της αναπνοής (πολλοί έχουν αναφέρει στο διαδίκτυο ότι ο Ελληνικός πληθυσμός βομβαρδίζεται καθημερινά με κόκκους μολύβδου που προέρχεται απο τους ψεκασμούς), απο τη χρόνια κατάποση φυσικού ακατέργαστου ζεόλιθου μέσα απο τη τροφική αλυσίδα, πανίδα και χλωρίδα στην οποίας το κύκλο αυτός συμμετέχει μέσα απο τις χρήσεις του, βλέπετε εδώ), απο το καπνό του τσιγάρου, τα καυσαέρια κλπ. Όταν ο μόλυβδος εισαχθεί στον οργανισμό, με την εισπνοή ή τη κατάποση, απορροφάται άμεσα και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% από το αίμα. Κυκλοφορεί στο αίμα και κατανέμεται κατά προτεραιότητα στους μαλακούς ιστούς: νεφρά, εγκέφαλο, μύες και οστά, όπου συναθροίζεται.

Οι ενήλικες κατανέμουν το 95% του μολύβδου στα οστά, ενώ τα παιδιά το 75%.Το υπόλοιπο 5% για τους ενήλικες και 25% αντίστοιχα για τα παιδιά συσσωρεύεται στα εσωτερικά όργανα και στον εγκέφαλο.

Η αύξηση της συγκέντρωσης του μολύβδου στον ανθρώπινο οργανισμό προκαλεί οξυθυμία, κούραση, δυσκολία στην επεξεργασία πληροφοριών, προβλήματα στη μνήμη, μείωση του χρόνου αίσθησης και μηχανικής αντίδρασης, προβλήματα στην διαδικασία λήψης αποφάσεων καθώς και μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης.

Απο αυξημένη συγκέντρωση μολύβδου στα παιδιά μπορεί να προκληθεί μέχρι και εγκεφαλοπάθεια.

Τα παιδιά που θα επιβιώσουν μετά από εγκεφαλοπάθεια προκληθείσα από μόλυβδο, συνήθως έχουν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη που χαρακτηρίζεται από διανοητική καθυστέρηση και διαταραχές στη συμπεριφορά, από περιφερειακές νευροπάθειες, απο γνωστική εξασθένιση και απο σοβαρέςεν γένει διαταραχές της προσωπικότητας.

Αυτό που με ανησυχεί πλέον είναι αν η απάθεια των Ελλήνων πολιτών σε όσα συμβαίνουν προέρχεται απο τους ψεκασμούς και αν η χρήση ακατέργαστου φυσικού ζεόλιθου που περιέχει μόλυβδο θα επαυξήσει σε σημαντικότερο βαθμό το πρόβλημα. Είναι γεγονός πάντως ότι τα συμπτώματα συμπεριφοράς που παρουσιάζει το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων πολιτών ταυτίζονται με αυτά της μολυβδίασης.

Το πρόβλημα είναι ότι η πολιτεία στο θέμα των ψεκασμών δεν έχει δώσει μέχρι τώρα σαφείς απαντήσεις ενώ στο θέμα της χρήσης του ακατέργαστου φυσικού ζεόλιθου επικρατεί η γνωστή σιγή του “την έχουν χεσμένη” και του “την πατήσαμαν πάλι” που λένε και στη Στερεά Ελλάδα…

ΥΓ. Tα γκόλ τα μετράτε; Σε λίγο θα αρχίσουν τα penalties…

O Φυσικός Ζεόλιθος περιέχει Μόλυβδο. Το ξέρατε;

του καθ. δρ. Γ.Ζουγανέλη

Οι περισσότεροι φυσικοί ζεόλιθοι περιέχουν διάφορα ιχνοστοιχεία επικίνδυνων μετάλλων όπως Hg, Pb, As, Sb, Tl, Cd κλπ. Αυτά τα μέταλλα κατά την πόση του ζεόλιθου συσσωρεύονται με την ακόλουθη σειρά νεφροί> συκώτι> καρδιά> εγκέφαλος.

Λόγω αυτού του γεγονότος και ειδικότερα για το μόλυβδο (Pb) οι φυσικοί ζεόλιθοι πριν χρησιμοποιηθούν για πόση υφίστανται μια χημική επεξεργασία με ΕDTA υπο ανάδευση για να αφαιρεθεί ή να μειωθεί σε λίγα ppm. Οι φυσικοί ζεόλιθοι έχουν περίπου 30 mgr/kgr (30 ppm) μόλυβδο. Με τη διαδικασία αυτή ο μόλυβδος περιορίζεται σε πολύ λίγα. Το καλύτερο είναι να περιορισθεί τελείως.

Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ευαισθησία για το θέμα αυτό, όπως και για χιλιάδες άλλα. Ο Τουρκικός, ο Βουλγαρικός και ο Κινεζικός ζεόλιθος έχει γύρω στα 30 ppm μόλυβδο (μπορεί και παραπάνω, ποιός ελέγχει;) και πέραν ενός τριψίματος και μιας πιθανής θέρμασης στους 1000 C δεν υφίσταται καμμία άλλη επεξεργασία. Mε την θερμική επεξεργασία αυτή δεν αφαιρούνται τα επικίδυνα ιχνοστοιχεία απο μέσα.

Η παρουσία ιχνών μολύβδου στο πρός πόση ζεόλιθο στη πραγματικότητα κάνει κακό στην υγεία, ενώ ο εμπλουτισμός με μόλυβδο των αγρών μετά απο διαδοχικές λυπάνσεις με σακιά με ζεόλιθο δηλητηριάζει τους αγρούς και κάνει επικίνδυνα τα παραγόμενα τρόφιμα.

Η Ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να ελέγχει το ζεόλιθο που εισάγεται όπως και τη χρήση του.

Μήπως διαφημίζοντας τον Ελληνικό ζεόλιθο και τις χρήσεις του στη πραγματικότητα συμβαίνει κάτι άλλο;

Στον Πίνακα που ακολουθεί εμφανίζεται μια χημική ανάλυση κλινοπτινόλιθου (σαν τον Ελληνικό) απο τη περιοχή Sivas της Τουρκίας.
O ζεόλιθος μπορεί να δηλητηριαστεί με επικίνδυνα ιχνοστοιχεία που είναι τοξικά και απο το περιβάλλον στο οποίο εξορύσσεται, όταν σε αυτό καταλήγουν διάφορα χημικά απόβλητα βιομηχανιών ή άλλων ορυχείων.

Ο καθαρισμός και εμπλουτισμός του φυσικού ζεόλιθου μετά την εξόρυξή του απο τα ορυχεία γίνεται με ειδική επεξεργασία. Αυτό για το ζεόλιθο στην Ελλάδα δεν φαίνεται να γίνεται, κατεβάζοντάς του το κόστος αλλά κάνοντάς τον και πολύ επικίνδυνο…
Εκπομπή της ΕΤ3 για το ζεόλιθο. Δέστε το video απο το 6:00 και μετά.

Όταν ο φυσικός ζεόλιθος δεν χρησιμοποιείται στα τρόφιμα, για φάρμακο ή στους αγρούς δεν χρειάζεται ο καθαρισμός του από τα ιχνοστοιχεία.
O φυσικός ζεόλιθος (όπως και ο Ελληνικός) περιέχει επικίνδυνα ιχνοστοιχεία, τα οποία πρέπει να αφαιρούνται πρίν χρησιμοποιηθεί για πόση.

Δεν ξέρετε τι σας γίνεται στη χρεοκοπημένη χώρα. Τί χαρούμενος λαός που είστε.

Καλό είναι όλοι οι ειδικοί και οι ομιλούντες στα ΜΜΕ επι παντός επιστητού χωρίς να είναι ειδικοί να ξαναμελετήσουν με μεγάλη προσοχή το θέμα πρίν προκύψουν μακροχρόνια προβλήματα υγείας απο την εισαγωγή του φυσικού ζεόλιθου ατη τροφική αλυσίδα στην Ελλάδα μέσα απο εφαρμογές, που έχουν σχέση με φάρμακα, με τροφές, με καλλιέργειες κλπ.

Ένα τρίψιμο του ορυκτού φυσικού ζεόλιθου για να γίνει σκόνη, όπως ακούγεται απο τον μεταλειολόγο στο video (δέστε το από το 6:00 και μετά), μια ταξινόμησή του κατά μέγεθος και μετά χρήση του όπως λέει δεν αρκεί. Eίναι πάρα πολύ επικίνδυνο να ακούγονται τέτοια πράγματα σε εκπομπή κρατικής τηλεόρασης.

Δεν είμαι εναντίον της χρήσης και της εκμετάλλευσης του ζεόλιθου όπως και της παρασκευής προϊόντων από αυτόν ή από άλλα ορυκτά αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται με λάθος τρόπο και με τόσο μεγάλο κίνδυνο για την υγεία.
Σας έδωσα ένα μάθημα ηθικής του πρακτικά ωφέλιμου και του σωστού που βασίζεται στην αμοιβαιότητα και το κοινό κέρδος όλων και όχι στο κέρδος των ολίγων.
Έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι σε περιοχή στη Δυτική Θράκη - που θεωρείται ότι μπορεί να εξορυχθεί φυσικός Ελληνικός ζεόλιθος – γίνεται κρυφά εξόρυξη ζεολίθου ο οποίος στη συνέχεια οδηγείται σε λιθοτριψία αλλού. Φωτογραφίες του χώρου που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν ότι αυτό συμβαίνει. Η πολιτεία και το ΥΠΕΚΑ τί κάνει; Δουλίτσες; 

To υπ. Υγείας τί κάνει;Το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει είναι ότι τη χώρα την κυβερνούν γεννόσημα πολιτικών τα οποία όμως παρασκευάστηκαν με γενετικά λάθη από λάθος συνταγή. Τη χώρα τη κυβερνούν παράφρονες. Μη έχετε καμμία αμφιβολία για αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ