Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ετοιμάζεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Από τη Δευτέρα στην Ουκρανία μπορεί να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σχετική αναφορά έκανε μια πηγή στην ουκρανική κυβέρνηση.

«Διεξάγεται μια σοβαρή συζήτηση σχετικά με τι πρέπει να γίνει. Στη συνεδρίαση συμμετέχουν αξιωματούχοι του Υπουργικού Συμβουλίου και της Προεδρικής Διοίκησης. Παραμένει μεγάλη η πιθανότητα ότι από τη Δευτέρα στη χώρα μπορεί να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όμως δεν έχει ακόμα διευθετηθεί το ζήτημα. Πιθανόν η κατάσταση έκτακτης ανάγκης να περιοριστεί με το Κίεβο», είπε η πηγή.



Η αντιπολίτευση κατέλαβε το δημαρχείο του Κιέβου

Οι υποστηρικτές της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρώπη εισέβαλαν στο κτίριο της αστικής διοίκησης του Κιέβου. Αυτά αναφέρει το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι «Γρομάντσκε ΤΒ».

Οι αντιπολιτευόμενοι που βρίσκονται μέσα στο κτίριο καλούν ο ένας τον άλλο να μην γκρεμίζουν τους εσωτερικούς χώρους. «Δεν είμαστε βάνδαλοι, είμαστε ευρωπαίοι», δήλωσε ένας από τους ομιλητές που έλαβε μέρος σε απρογραμμάτιστο συλλαλητήριο.

Κίεβο: Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε το ξεκίνημα της επανάστασης ....

ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος «Σβομπόντα», βουλευτής του κοινοβουλίου της Ουκρανίας Ολιάγκ Τιαγκνιμπόκ ανακοίνωσε το ξεκίνημα της πανεθνικής απεργίας, μιλώντας σήμερα στην Πλατεία Ανεξαρτησίας.
Ξεκινάμε μία πανεθνική απεργία, - δήλωσε ο ίδιος. – Ξεκινώντας από αυτό το λεπτό, παραμένουμε στην Πλατεία Ανεξαρτησίας».

Ο ηγέτης του κινήματος «Τρίτη Ουκρανική Δημοκρατία», ο πρώην επικεφαλής του ΥΠΕΣ Γιούρι Λουτσένκο δήλωσε ότι οι μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη χώρα ήδη έχουν εξελιχθεί σε επανάσταση.

«Το σχέδιό μας είναι κατανοητό: αυτό τώρα πια δεν είναι διαδήλωση, δεν είναι δράση. Είναι επανάσταση», - δήλωσε ο ίδιος. Ως απάντηση δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Πλατεία ξεκίνησαν να φωνάζουν: «Επανάσταση!»

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: http://greek.ruvr.ru/news/2013_12_01/254055553/
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: http://greek.ruvr.ru/2013_12_01/254053161/
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: http://greek.ruvr.ru/news/2013_12_01/254059364/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ