Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΕ ΚΩΜΑ ΑΠΟ ΦΤΗΝΟ ΓΕΝΟΣΗΜΟ

ΤΡΕΜΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΞΑΝΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ...

• Το πρόβλημα εντείνεται μια και ο δικός μας ΕΟΦ λόγω αποψίλωσης του, αδυνατεί να ελέγξει ότι εισάγεται, με αποτέλεσμα τις τραγικές επιπτώσεις στην θεραπεία των ασθενών

Άλλο ένα περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του φαρμάκου μετά την «βίαιη εισβολή» των γενοσήμων στη ζωή μας, με στόχο... την «περικοπή» των δαπανών για την ικανοποίηση της τρόικα και αποτέλεσμα την απαξίωση του ύψιστου αγαθού, της υγείας των πολιτών.

Ένας νέος, φέρεται να έπεσε σε κώμα, επειδή το ενδεδειγμένο φάρμακο για την θεραπεία του άλλαξε... (λόγω κόστους) με κάποιο φθηνό «ανώνυμο» γενόσημο!

Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ του Παντελή Μπουκάλα από τον ιστότοπο της «Καθημερινής», η ιστορία για τον νέο ξεκινάει, όταν ακόμα υπηρετούσε την θητεία του. Ο φαντάρος νόσησε σοβαρά και εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο...

Χάρη στη φροντίδα των στρατιωτικών γιατρών και στη συστηματική πλέον παρακολούθηση και αγωγή, το παιδί συνήλθε. Και τέλειωσε τη θητεία του. Έπρεπε όμως να συνεχίσει τη θεραπεία. Εκτός λοιπόν από κάποιον γιατρό που να τον παρακολουθεί στοιχειωδώς, χρειαζόταν και συνταγή για να προμηθευτεί το φάρμακο του. Ο γιατρός, πιθανόν από ενδιαφέρον για τα οικονομικά του παιδιού, του συνέστησε ν' αλλάξει φάρμακο. Να μην παίρνει πια το ακριβό που του χορηγούσαν όσο υπηρετούσε, αλλά ένα γενόσημο. «Είναι φτηνότερο, του εξήγησε, αλλά το ίδιο καλό με το πρωτότυπο. Δεν θα 'χεις πρόβλημα».

Είχε όμως πρόβλημα γιατί το αποτέλεσμα της αλλαγής θεραπείας ήταν να πέσει σε κώμα.

Μια «παρενέργεια» που, όπως έμαθαν έπειτα οι γιατροί, όταν ζήτησαν τα φώτα των ειδικευμένων συναδέλφων τους, εμφανίζεται συχνότατα μόλις ο ασθενής διακόψει την ενδεδειγμένη αγωγή και «επιλέξει» ένα αντίγραφο.

Ο νέος μετά από καιρό και με ιδιαίτερα επιθετική θεραπεία συνήλθε από την κωματώδη κατάσταση και αυτό που έμεινε είναι, ο φόβος και η αγωνία για την περίπτωση που θα χρειαζόταν ξανά, κάποια θεραπεία, με τι φάρμακα θα μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα...

Και δυστυχώς δεν είναι το μόνο περιστατικό... Πολλές είναι οι γνωστές και οι άγνωστες περιπτώσεις όπου ασθενείς έχουν υποστεί βλάβη (κάποιες φορές ανεπανόρθωτη) από την βίαιη αλλαγή των ενδεδειγμένων με άλλα, -αν όχι αμφιβόλου ποιότητας- τα οποία δεν έχουν αποδειχθεί ικανά να υποστηρίξουν την απαιτούμενη θεραπεία.

Για την ιστορία να πούμε ότι πριν από έξι μήνες περίπου, ήταν δύο άλλοι ασθενείς, στη Θεσσαλονίκη, που κινδύνεψαν με σοβαρές βλάβες στα νεφρά τους, όταν η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν, άλλαξε στο φαρμακείο, με βάση τη δραστική ουσία.

ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Τα γενόσημα κατασκευάζονται κυρίως σε τριτοκοσμικές χώρες όπου δεν ισχύουν οι ευρωπαϊκοί όροι, οι δε πολυεθνικές δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις συνθήκες παρασκευής τους.

( NEWSBOMB 30/11/2013 – Σ.Λ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ