Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Οι κεντρικές τράπεζες κηρύσσουν τον “πόλεμο” στο Bitcoin!

“Πόλεμο” στο ψηφιακό νόμισμα Bitcoin που έχει τρελάνει τις αγορές με τις απίστευτες διακυμάνσεις του, κηρύσσουν οι κεντρικές τράπεζες. 

Η Τράπεζα του Λαού της Κίνας, απαγόρευσε σήμερα στις τράπεζες τη χρήση του Bitcoin, χαρακτηρίζοντάς το ένα ψεύτικο νόμισμα.

Ωστόσο η Τράπεζα της Κίνας, έσπευσε να διευκρινίσει ότι πρόκειται για ένα online προϊόν, το οποίο οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να το αγοράζουν και να το πωλούν με δική τους ευθύνη.

Παράλληλα, έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο εμπλοκής του Bitcoin σε εγκληματικές ενέργειες, όπως είναι το ξέπλυμα χρήματος.

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα της Γαλλίας, αναφέρει σε σημερινό της σημείωμα, ότι το Bitcoin αντιπροσωπεύει χρηματοπιστωτικούς κινδύνους και προειδοποίησε κατά της χρήσης των ψηφιακών νομισμάτων γενικότερα.

Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Fed, Alan Greenspan, χαρακτήρισε σήμερα το Bitcoin “φούσκα’.

«Είναι μια φούσκα», δήλωσε.

«Πρέπει να έχει πραγματική αξία. Πρέπει πραγματικά να στύψεις τη φαντασία σου για να τεκμηριώσεις ποια είναι η πραγματική αξία του Bitcoin. Εγώ δεν το έχω καταφέρει. Ίσως να μπορεί κάποιος άλλος», πρόσθεσε ο Greenspan.

http://www.bankwars.gr/?p=166402

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ