Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΤΣΑΚΗΣ-ΞΑΝΑ!.......

Προκαλώντας μέγιστη έκπληξη σήμερα 6/11/2013 η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενέκρινε την πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης για τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και διατήρησε στην θέση του τον 72άχρονο νυν πρόεδρο Δημήτρη Κυριτσάκη.

Η θητεία είναι 5ετής (δηλαδή στην λήξη της ο νέος πρόεδρος θα είναι 77 ετών) και θα επιβεβαιωθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο σε λίγες εβδομάδες.

Η άποψή μου περί της λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε συγκεκριμένα ζητήματα είναι γνωστή. Την ευθύνη από το 2003 έως σήμερα την είχαν δυο άνθρωποι, οι Σπύρος Ζησιμόπουλος και Δημήτρης Κυριτσάκης.

Η τραγική αποτυχία στην αντιμετώπιση των καρτέλ χρεώνεται αποκλειστικά και στους δύο προέδρους και φυσικά στην πολιτική ηγεσία που ανέχεται αυτά τα αποτελέσματα.

Η παραμονή του Δημήτρη Κυριτσάκη στο τιμόνι της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν με συγκινεί ιδιαιτέρως. Ούτως ή άλλως το νομικό πλαίσιο είναι ευνοϊκό για τα καρτέλ, νομικό πλαίσιο που καθορίζει η πολιτική ηγεσία η οποία είναι γνωστό ότι έχει ιδιαιτέρως φιλικές σχέσεις με τις μεγάλες εταιρείες.

Το επόμενο διάστημα θα αναδειχθούν ζητήματα όπως αυτό της συμμορίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού που επί σειρά ετών έθαβε υποθέσεις προς όφελος των καρτέλ (και των «φίλων» των καρτέλ φυσικά), θα αναδειχθεί το ζήτημα με τα λευκά συμφωνητικά που απαλλάσσουν τα καρτέλ και πολλά άλλα. Περιμένουμε να υλοποιηθεί και η «αγορά του αιώνα» του κτιρίου που τόσο ανάγκη έχει η Επιτροπή Ανταγωνισμού και θέλει να ξοδέψει 14.000.000€ για αυτό. Τόσο μεγάλη ανάγκη που από το 2008 προσπαθεί να αγοράσει κτίριο αλλά αδυνατεί!!

Με την ευκαιρία ανακοινώνω και την ίδρυση καταναλωτικής οργάνωσης που σχεδόν αποκλειστικό στόχο θα έχει τα καρτέλ και τις παράνομες πρακτικές τους, μια καταναλωτική οργάνωση που φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει αυτό που οι αρμόδιοι χαϊδεύουν (αυτοί ξέρουν γιατί).

Στόχος μας είναι να μαζέψουμε 100.000 ενεργά μέλη, ενεργούς καταναλωτές, με στόχο να τιμωρούμε τις εταιρείες που μας καταληστεύουν, χρέος που έχουν άλλες αρχές αλλά που όλοι ξέρουμε τα αποτελέσματά τους.



Με εκτίμηση

Γιώργος Φλωράς

Μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Πρόεδρος της Επιτροπής για θέματα Ανταγωνισμού του ΕΕΑ Τηλ. 2105232621

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ