Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.. Μίζες έδωσαν τα Καρτέλ!.....

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΟΜΙΜΗ ΣΥΝΘΕΣΗ. ΠΟΙΑ ΚΑΡΤΕΛ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ? ΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ή ΤΟ ΣΤΕ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ? 

  Πριν λίγες ημέρες, σε μια συνεδρίαση παρωδία, εγκρίθηκε η πρόταση του ανεπάγγελτου Χατζηδάκη για την ανανέωση της θητείας του συντοπίτη του (από την Κρήτη) Δημήτρη Κυριτσάκη στην θέση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
 

Λάβαμε τα πρακτικά της συνεδρίασης, πρακτικά που προκαλούν λύπη.
 

Ξεκινάμε με αυτό που φωνάζουμε από καιρό και κάποιοι τυχάρπαστοι γελάνε μαζί μας. Φωνάζουμε καιρό τώρα ότι οι αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού που εκδόθηκαν τους τελευταίους επτά μήνες θα ακυρωθούν στα Δικαστήρια επειδή η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν είχε νόμιμη σύνθεση. Επειδή η θητεία τους είχε λήξει από τον Σεπτέμβριο του 2012 και έπρεπε να ανανεωθεί το πολύ έξι μήνες μετά.
 

Ο «νέος» πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού μας επιβεβαιώνει και παραθέτουμε τα λόγια του.
 

Σε άλλο σημείο ο «νέος» πρόεδρος αναφέρει ότι η πρόβλεψη του Ν3959/2011 για παράταση της θητείας έως ότου οριστεί νέος πρόεδρος τους καλύπτει. ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ. Και αντίφαση φυσικά με την σχετική απόφαση του ΣτΕ που λεει ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε σχετική πρόβλεψη είναι παράνομη.
Ακολουθεί το κείμενο των πρακτικών, τα συμπεράσματα δικά σας για τις σκοπιμότητες που κρύβει η καθυστέρηση επιλογής νέου προέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΕ΄ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β΄
ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ
Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο
 

(Άρθρο 40 παρ. 1 του Κ.τ.Β.)
Στην Αθήνα, σήμερα, 5 Νοεμβρίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:05΄, στην Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151) του Μεγάρου της Βουλής, συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής, κ. Αναστασίου Νεράντζη, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
 

β) Ακρόαση και διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 12 παρ. 3 του ν. 3959/2011, για την καταλληλότητα των προτεινομένων, από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, προς διορισμό στις θέσεις του Προέδρου και των Εισηγητών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, αφού διαπίστωσε την ύπαρξη απαρτίας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και έκανε την α΄ ανάγνωση του καταλόγου των μελών της Επιτροπής. Παρόντες ήταν οι Βουλευτές κ.κ. :
 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, σας παρακαλώ θερμότατα και για την πορεία της συνεδριάσεώς μας, να μας απαντάτε σ’ αυτό που σας ρωτάμε. Σας το λεω με όλο το σεβασμό που οφείλω αλλά και τον αυτοσεβασμό που επιφυλλάσσω για τον εαυτό μου.
Εγώ παρακαλώ να μου πείτε πόσα μέλη έχει η Επιτροπή, τακτικά και αναπληρωματικά, πότε έχει λήξει η θητεία του α, του β, του γ ή του δ. Άρα, η Επιτροπή έχει αυτό το πρόβλημα από τότε μέχρι σήμερα και δεν μπορεί να καθυστερήσει αυτή η διαδικασία, ούτε για δύο τρεις μέρες χωρίς κάποιο κίνδυνο παραγραφής υποθέσεων που εκκρεμούν, είτε άλλων υποθέσεων. Δικαστής είστε και με καταλαβαίνετε πολύ καλά.
Έχει δίκιο ο Πρόεδρος ότι όντως από την Παρασκευή το απόγευμα έχουν σταλεί,. Εγώ τα έλαβα τη Δευτέρα και σας λέγω την αδυναμία μου.
 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΤΣΑΚΗΣ (Προτεινόμενος για Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού): Η Επιτροπή είναι οκταμελής. Ο κ. Αντιπρόεδρος έχει ήδη οριστεί επομένως έχει καλυφθεί η θέση για μια πενταετία. Επίσης, τα τακτικά μέλη έχουν οριστεί για μια πενταετία, ο κ. Αυγερινός και ο κ. Δανηλάτος με τους αναπληρωματικούς. Όμως, αυτοί δεν δημιουργούν σύνθεση γιατί είναι μόνο τρία άτομα στο σύνολο.
Η δική μου θητεία έχει λήξει, λέμε για αυτούς που δεν έχει λήξει η θητεία τους.
 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Είπαμε ότι για εσάς θα μπορούσαμε να συζητήσουμε σήμερα, ώστε να έχει απαρτία η Επιτροπή. Τρεις και ένας ο Πρόεδρος, είστε τέσσερις, δηλαδή έχετε απαρτία.
 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΤΣΑΚΗΣ (Προτεινόμενος για Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού): Με βάση το Καταστατικό και τον νόμο χρειάζονται πέντε άτομα για να υπάρχει απαρτία: Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Εισηγητής και δύο μέλη. Δηλαδή θα μπορούσε να υπάρχει πληρότητα για να μην έχουμε πρόβλημα συνθέσεως με παρουσία πέντε μελών.
Επομένως, για τη σύνθεση είναι εκκρεμές το θέμα και πρέπει να λήξει, με την έννοια του να διοριστούν το συντομότερο δυνατόν, διότι οπωσδήποτε η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί ορισμένα προβλήματα, διότι προβάλλεται στο Συμβούλιο Επικρατείας η ακυρότητα για κακή σύνθεση και ήδη έχει ακυρώσει αρκετές αποφάσεις, όπως θα γνωρίζατε διότι ο εύλογος χρόνος πρέπει να είναι κάποιους μήνες, ανάλογα πού θα λήξει. Αυτό τον κίνδυνο έχουμε και έχουμε αρκετές αποφάσεις σε πολύ σοβαρές υποθέσεις, εκκρεμείς για τις οποίες θέλουμε να έχουμε μια κατοχύρωση. Στην πορεία ύστερα από δύο με πέντε χρόνια, όταν φτάσει στο ΣτΕ, θα μας πούν ότι ήταν κακή η σύνθεση και θα το γυρίσουν πίσω.

 http://adagonismos.blogspot.gr/2013/11/blog-post_14.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ