Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Για τη λίστα Λαγκάρντ και τα εξοπλιστικά Σταμάτησαν οι έλεγχοι μόλις έπεσαν πάνω σε δικούς τους..

Δεν πρέπει να έχουν καμία αγωνία όλοι εκείνοι που το όνομά τους είναι στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Μόλις έπεσαν πάνω σε πολιτικούς, στα ξαδέλφια του Παπακωνσταντίνου και στον Γιάννο Παπαντωνίου και τη γυναίκα του, αυτόματα άναψε κόκκινο.

Το πόσα λεφτά θα μπορούσε να εισπράξει το Δημόσιο είναι πολύ εύκολο να τα υπολογίσει κανείς, με βάση ότι μόνο από τις δυο αυτές περιπτώσεις στο Ταμείο θα μπουν γύρω στα 10.000.000 ευρώ, 6.600.000 από τα ξαδέλφια και 3.300.000 από το ζεύγος Παπαντωνίου. Και υπολείπονται να ελεγχθούν άλλοι 2.060, τα ονόματα των οποίων... κοσμούν τη λίστα.


• Δεν πρέπει επίσης να ανησυχούν όλοι εκείνοι που διακινούν λαθραίο πετρέλαιο, κυρίως ναυτιλιακό, όλες τις ώρες της ημέρας. Και αντί να πάνε τα βυτία που φορτώνουν από τα διυλιστήρια στα καράβια, ξεφορτώνουν σε πρατήρια και διάφορες άλλες δεξαμενές όπου το πουλάνε ως πετρέλαιο κίνησης. Και για να αντιληφθείτε την έκταση του πάρτι της φοροδιαφυγής που γίνεται, η τιμή του ναυτιλιακού είναι 80 λεπτά και του πετρελαίου κίνησης 1,40 λεπτά. Καταλαβαίνετε το τι κερδίζουν.

• Δεν θα πρέπει επίσης να ανησυχούν ούτε τα αφεντικά των νυκτερινών κέντρων αφού δεν πρόκειται να δουν ξαφνικά μπροστά τους συνεργείο του ΣΔΟΕ, όπως συνέβη με το Namos στη Μύκονο, όπου μόνο μια βραδιά είχε είσπραξη 400.000 ευρώ και το Δημόσιο πήρε από φόρο γύρω στις 100.000 ευρώ.

Όλο αυτό το μεγάλο πάρτι γίνεται από την 1η Νοεμβρίου οπότε, με νόμο που ψηφίσθηκε, αφαιρέθηκε ο προληπτικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ που χρόνια ήταν στην αρμοδιότητα του και μεταφέρθηκε στις Εφορίες. Και από εκεί που κάθε μέρα και νύχτα ήταν έξω στους δρόμους -μόνο στην Αθήνα- 70 συνεργεία με ελεγκτές, κανένα συνεργείο δεν έβγαλαν οι Εφορίες. Υπολογίζεται, σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ, ότι το κράτος έχει χάσει γύρω στα 50.000.000 ευρώ από φόρους και πρόστιμα.

Φυσικά αυτό το όργιο της φοροδιαφυγής δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Απλούστατα δεν υπάρχει η πολιτική βούληση. Το γιατί θα πρέπει να το ψάξει ο πρωθυπουργός.
παρον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ