Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η UMD (Σκοπιανή Διασπορά) κατακρίνει τον Αντώνη Σαμαρά

Ο Πρόεδρος του UMD Metodija A. Koloski, είναι εγγεγραμμένος επισήμως στις ΗΠΑ από το 2008 ως "Αντιπρόσωπος-πράκτορας Τουρκικών συμφερόντων" μέσω της εταιρείας συμβούλων DLA Piper που αναλαμβάνει κονδύλια για την προώθηση της Τουρκίας στις ΗΠΑ. Διατηρεί στενές επαφές με τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Candice Miller ενώ σχετίζεται επισήμως και με ένα άλλο Τουρκικό λόμπι την Turkish Coalition USA PAC.
Η UMD απέρριψε τους ισχυρισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά ότι η Ελλάδα είναι εποικοδομητική και δεν είναι τα Σκόπια.

«Παρά το γεγονός ότι η UMD πιστεύει ότι δεν πρέπει να διαπραγματευθεί η κυβέρνηση το όνομα της Μακεδονίας, τα Σκόπια εντούτοις είναι πιο εποικοδομητικά στις διαπραγματεύσεις που γίνονται με την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη.

Τις πραγματικές θέσεις του Σαμαρά τις είδαμε το 2008, στην ελληνική τηλεόραση, όταν είπε ότι τα Σκόπια, τελικά, θα διαιρεθούν μεταξύ της Μεγάλης Αλβανίας και της Μεγάλης Βουλγαρίας, και επομένως η Ελλάδα πρέπει να εργασθεί για την επίλυση της διαφωνίας και να επιβάλλει ένα όνομα στα Σκόπια.

Δεν νομίζω ότι αυτό ήταν εποικοδομητικό με το να προσθέτει φωτιά με εμβολές της Αλβανίας και της Βουλγαρίας στην ελληνική ατζέντα που θέλει να επιβάλλει ένα νέο όνομα στα Σκόπια», είπε ο πρόεδρος της UMD, Μέτο Κολόσκι.

Στη συνέχεια ο Κολόσκι σημειώνει ότι ο Σαμαράς απορρίπτει την έννοια της εξωτερικής πολιτικής της Υπάτου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον που αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον είπε ότι οι ηγέτες των Βαλκανίων πρέπει να δείξουν ενδιαφέρον για την περιοχή τους.

Τονίζει, επίσης, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφεύγει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, κάτι το οποίο επιζητά ο τελευταίος επί μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η UMD καλεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αγνοήσει τις παρατηρήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού που θέτει όρους και να προσκαλέσει τα Σκόπια για ένταξη στο ΝΑΤΟ κατά τη σύνοδο κορυφής στη Βρετανία, το 2014, λέει ο Κολόσκι.
Με πληροφορίες από το Βαλκανικό Περισκόπιο

Read more at: http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/4262/1/lang,el/




Εντείνεται η συνεργασία Τουρκικού και Σκοπιανού Λόμπι, του Ιωάννη Μιχαλέτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ