Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Αρμενική οργή, διορισμός φιλότουρκου στο State Department

Ξεσηκώνεται το πανίσχυρο αρμενικό λόμπι στην Ουάσιγκτον, μετά την επιλογή του «σεσημασμένου» για τον φιλοτουρκισμό του δημοσιογράφου, Νταγκ Φραντζ, στη θέση του εκπροσώπου Τύπου στο State Department. Με τον υπουργό Εξωτερικών, ......
Τζον Κέρι, δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται, καθώς είχε βρεθεί δίπλα του όταν ο Κέρι καταλάμβανε τη θέση του επικεφαλής της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ο Φραντζ είχε ως αρχισυντάκτης της εφημερίδας Los Angeles Times, είχε μπλοκάρει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του δημοσιογράφου αρμενικής καταγωγής, Μαρκ Άραξ, για την αρμενική γενοκτονία, δηλώνοντάς του εγγράφως, ότι η εθνική του καταγωγή δημιουργούσε ασυμβίβαστο, δηλαδή τον κατηγορούσε εμμέσως για μεροληψία.
 

Το επεισόδιο συνέβη το 2007 και προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από το αρμενικό λόμπι, του οποίου η καμπάνια και οι επαφές με την ηγεσία της εφημερίδας οδήγησαν τον Φραντζ στην παραίτηση, τον Ιούνιο αυτού του έτους. Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Τουρκία… Εκεί διατηρεί προνομιακές σχέσεις με Τούρκους αξιωματούχους, που τον θεωρούν άνθρωπό τους.

Δεν θα αποτελούσε υπερβολή να υποστηρίξει κανείς, ότι ο εν λόγω παίρνει τη συγκεκριμένη θέση και λόγω της ανάγκης που έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες την Τουρκία, λόγω της κατάστασης στη Συρία. Επίσης, δεν χρειάζεται καν να επισημανθεί ότι η ελληνική διπλωματία πρέπει να έχει τα μάτια της ανοικτά, καθώς η δεδηλωμένη «συμπάθεια» του Φραντζ για την Τουρκία, είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι θα τον οδηγήσει σε «απροσεξίες» σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος…

http://www.defence-point.gr

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ