Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Το δίκτυο τηλεοπτικών πομπών στη γερμανική Rohde & scharz

Με συμφωνία κορυφής σε επίπεδο πρωθυπουργικού γραφείου, δόθηκε το πράσινο φως για την παράδοση του επίγειου δικτύου πομπών και αναμεταδοτών της τηλεόρασης στη γερμανική εταιρεία Rahde &schwarz.
 
 Η γερμανική εταιρεία έχει δείξει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα ήδη από το 2012, όταν άρχισε να κινείται το ζήτημα της οριστικής ψηφιακής μετάβασης στην επίγεια ελεύθερη τηλεόραση.

 Σε συνάντηση της γερμανικής πρεσβείας επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου ακόμη, η εταιρεία γνωστοποίησε την πρόθεση της να έρθει στη χώρα. 

Ο πρώτος διαγωνισμός στον οποίο μετείχε και κέρδισε ήταν της ΕΡΤ για τη προμήθεια ψηφιακών πομπών. 

Η επόμενη κίνηση αφορούσε στη συμφωνία με τη Digea των ιδιωτικών καναλιών. Ο πάροχος δικτύου άλλαξε εταιρεία προμήθειας πομπών και, όπως λένε τεχνικοί, εγκατέλειψε τους Ιάπωνες προμηθευτές και έκλεισε συμφωνία με τη γερμανική Rahde&scharz για την αγορά των επόμενων πομπών που θα χρησιμοποιηθούν στο στάδιο της οριστική ψηφιακής μετάβασης. 

Η γερμανική επένδυση παρακολουθείται με προσοχή από το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι εν Ελλάδι, μεσάζοντες της οι οποίοι αφήνουν να εννοηθεί πως η έλευση τους στη χώρα, έχει την ευρεία υποστήριξη της κυβέρνησης.

ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ