Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Υπήρξε μυστική συμφωνία Ομπάμα – Μόρσι ;

Σύμφωνα με βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας στην Αίγυπτο και αναμετόδθηκε από το EgyptDailyNews.com,  ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα είχε συνάψει “μυστική συμφωνία” ....
με τον τ. πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχ. Μόρσι (και ήδη κρατούμενο των στρατιωτικών) σχετικά με τη μεταβίβαση σημαντικής έκτασης της Χερσονήσου Σινά στην παλαιστινιακή οργάνωση “Χαμάς” έναντι ποσού 8 δις δολλαρίων τα οποία φέρονται να καταβλήθηκαν ήδη.

Η συμφωνία αυτή που έδινε το 40% της Χερσονήσου του Σινά στην “Χαμάς” αποτελούσε μέρος μιας γενικότερης συμφωνίας, με την έγκριση του Ισραήλ, προκειμένου να μπορέσει να αναπτυχθεί το “Παλαιστινιακό κράτος” και διευκόλυνε τις συζητήσεις για την οριστική επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος.

Η συμφωνία φέρεται να έχει υπογραφεί από Αιγυπτιακής πλευράς από τον νούμερο 2 της “Μουσουλμανικής ΑδελφότηταςΧαϊράτ ελ Σατέρ και τον ανώτατο ηγέτη τηε οργάνωσης, που αυτή τη στιγμή ανακρίνονται από το στρατό.

Αν αυτή η συμφωνία αποδειχθεί, τότε όλοι όσοι την αποδέχθηκαν κινδυνεύουν με την ποινή του θανάτου, που ακόμη ισχύει στην Αίγυπτο, καθώς η παραχώρηση εδάφους, σύμφωνα με το Σύνταγμα θεωρείται “εσχάτη προδοσία”!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Αμερικανό υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να πετύχει μια συμφωνία, απ’ ευθείας με τον αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό ελ Σίσι. Προτείνεται η αναγνώριση του στρατιωτικού πραξικοπήματος και σε αντάλλαγμα να υπάρξει απόλυτη συγκάλυψη της υπόθεσης.
Μέρος αυτών των πιέσεων θεωρείται και η στάση της Τουρκίας, σχετικά με την μη αναγνώριση της στρατιωτικής παρέμβασης και της προσωρινμής κυβέρνησης που σχηματίστηκε.

Ο Δραγουμάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ